På pressekonferansen kom det fram at bruken av synlig bevæpnet politi reduseres, men at trusselen fortsatt oppleves som reell.

Humlegård fastholder fortsatt at trusselen er en "uspesifisert trussel" og at politiet ikke har navn på konkrete mistenkte.

- Vi har gjennomgått alle tiltakene våre og sett på bakgrunn av det nye trusselbildet, grunn til å endre og redusere noen av disse tiltakene, sier Humlegård.

Humlegård opplyser at alle norske politidistrikt fikk beskjed om dette i en ny operasjonsordre klokken 14 i dag.

- Der står det at vi skal fortsatt ha en bevæpning av politiet, men vi gir føringer for at den synlige tilstedeværelsen av politi, gradvis skal normaliseres og reduseres, sa Humlegård i pressekonferansen.

Han legger også til at terrorsituasjonen er svært ressurskrevende for politiet, og understreker at de nå håper på en snarlig avklaring av situasjonen.

Strengere grensekontroll

Politidirektøren opplyser også at grensekontroller kan ta lenger tid enn vanligvis. Han oppfordrer alle til å ha med pass eller førerkort når man skal ut og reise, selv om man bare skal til Sverige eller Danmark.

- Hvis man skal på reise til Sverige og Danmark er det ikke sånn at man trenger å utsette reisen, hvis man ikke har pass eller førerkort. Hvis det blir kontroll betyr dette at det kan ta litt lenger tid, sier Humlegård.

Humlegård uthever også at det er et generelt råd fra politiet alltid å ha med seg pass når man skal ut og reise.