Søndag kveld skulle Kevin André Mulder (23) en tur innom jobben. Han er kjøpmann på Rema 1000 på Veitasenteret, og parkerte sin BMW 520 i bakgården til senteret.

– Bilen sto der fra 21.00 til midnatt. Da jeg kom hjem oppdaget jeg at begge skiltene var borte. Heldigvis var det ikke skader på bilen. Det eneste er at lista på skiltholderen er ødelagt, sier han til iTromsø.

Han ringte straks til politiet og informerte om tyveriet. Mandag morgen reiste han til politistasjonen og anmeldte forholdet. Deretter bar det av sted til biltilsynet for å få nye skilter.

– Det er skikkelig ergerlig. Det kostet meg 120 kroner å få nye skilt, men det som er trasig er at det tar så mye tid. Jeg har brukt tre–fire timer av arbeidsdagen min på dette. Det er synd at man ikke får ha tingene sine i fred, sier Mulder.

For et år siden parkerte han bilen i Petersborggata og fant den igjen uten speilet på venstre side.

– Det var skikkelig surt. Et slikt speil koster 6.000 kroner, sier han.

Nå vurderer 23-åringen å montere et kamera i bilen som aktiveres ved aktivitet på utsiden av bilen.

– Det er dumt at man ikke kan parkere i sentrum uten at slikt skjer. Fra nå av skal jeg bruke parkeringshuset i tunnelen. Der er det videoovervåking, sier Mulder.

Les også: Norgesferie på to hjul

Utlover dusør

På sin Facebook-profil la Mulder ut et hjertesukk etter tyveriet av skiltene. Der utlover han en dusør på 5.000 kroner til den som finner skiltene eller tyven.

– Det er ikke ment som en oppfordring til å jakte på tyven, men jeg håper at den eller de som står bak ser det. Jeg ønsker at de som gjør slike handlinger skal skjønne at det får konsekvenser for dem som blir utsatt for tyveriet, forteller 23 -åringen.

Les også: Stjal registreringsskilt fra bil

– Ikke uvanlig

Leder Hans Martin Moen for kriminalvakta ved Tromsø politistasjon, opplyser at det ikke er uvanlig at registreringsskilter blir stjålet.

– Flere av registreringsnumrene som blir stjålet dukker opp på andre biler, ofte i forbindelse med kriminelle handlinger, sier Moen.

I de første seks månedene i 2013 ble det meldt fra om 13 tyverier av nummerskilter. I den samme perioden i år er det meldt fra om 9.

– Det er en liten nedgang. Vi får håpe det holder seg slik, forteller Hans Martin Moen.

Les også: - Moro med monstre