Midtre Hålogaland politidistrikt meldte tidligere i dag at politiet mistenker tre personer tilknyttet hurtigbåten i havna for brudd på reglene om "Pliktmessig avhold".

De skriver at sak opprettes på forholdet.

Hurtigbåten det er snakk om skulle gå fra Harstad til Tromsø klokken 07.00 i morges.

Mannskap

- De involverte er tatt med for videre undersøkelser på sykehuset. De var mannskap på hurtigbåten, bekrefter operasjonsleder i Midtre Hålogaland politidistrikt, Anne Karlsen.

Troms Fylkestrafikk meldte på sin Facebook-side at "Hurtigbåtavgang fra Harstad kl. 07:00 til Tromsø i dag tirsdag 29. juli er innstilt grunnet mannskapsmangel."

Det ble satt opp buss fra Harstad for de reisende.

- Det som har skjedd er at rederiet selv hadde mistanke om at mannskapet ikke hadde forholdt seg til reglene om avhold åtte timer før avgang. De kontaktet politiet. Dette er svært beklagelig. Nå er det sånn at de har tatt en test, som vi jo ikke vet svaret på enda, men det er beklagelig at hurtigbåten ikke kunne gå. Det kan hende at avgangen fra Tromsø i ettermiddag blir utfordrende å få til, men det kommer vi til å gi informasjon om, sier Kurt Bones i Troms Fylkestrafikk.

Ifølge Harstad Tidene  er en av de mistenkte skipperen på båten. Også styrmannen og en av matrosene er mistenkt.

- Nulltoleranse

Rederiet Boreal Transport skriver selv på sine hjemmesider:

"Tre besetningsmedlemmer på en av Boreals hurtigbåter i Troms har avgitt foreløpige prøver som gir mistanke om brudd på bestemmelsene om pliktmessig avhold. Prøvene ble tatt etter initiativ fra selskapet. (...)Boreal har nulltoleranse for bruk av alkohol i tjenesten, og avventer nå resultatet av de endelige prøvene.  Boreal beklager de ulempene dette medfører for våre passasjerer."

De arbeider nå med å finne erstatningsmannskaper.