Under sjakk-OL vil utestedene i Tromsø ha muligheten til å utvide skjenketidene til klokken tre på natten mandag-torsdag.

Etter å ha foretatt en uformell ringerunde rundt til fem forskjellige uteplasser i byen er intrykket at dette er noe flere stiller seg heller lunkne til.

- I utgangspunktet kommer vi ikke til å benytte oss av muligheten til å utvide skjenketidene, men vi kommer til å se det an. Hvis det kommer mange besøkende som ønsker å bli værende til "the bitter end" så blir det noe vi vil vurdere, sier daglig leder på Studenthuset Driv, Esben Hoås Rygg.

Besøkstall

Rygg presiserer imidlertid at de har store forhåpninger til økte besøkstall som følge av Sjakk-OL, og de kommer blant annet til å streame kampene direkte på huset.

Også på Compagniet gjør de seg klare til en heidundrende sjakk-fest, men heller ikke de forventer sjakkspillere som feirer seire og drukner sorger til langt på natt. De vil riktignok utvide åpningstidene, men da i motsatt retning.

-Vi har utvidet åpningstidene til å inkludere lunsjtidene. Vi vil altså ha åpent fra 11 om morgenen til klokken 2 på natten. Hvis det blir belegg for det så kan det hende vi holder åpent til klokken halv fire på morgenen, men rent personlig tror jeg ikke det kommer til å bli behov for det, sier medeier i Compagniet, Thomas Sand.

Omsetning

Også Sand har imidlertid god tro på økt omsetning under sjakk-OL.

- Jeg tror ikke butikkene og utestedene i byen egentlig er klare over hvor stort dette blir. Vi har et uoffisielt samarbeid med OL-komiteen slik at alle frivillige og ansatte i sjakk-OL vil få rabatter her. Og så har vi kjøpt inn 10 sjakkbrett slik at de får noe å gjøre mellom slagene, sier han og ler.

Medeier i G, Frank Reither stiller seg imidlertid litt mer positiv i forhold til tanken på å forlenge åpningstidene i begynnelsen av august. - Jeg tror det blir noen dager vi har lengre åpningstider, men Sjakk-OL er vel ikke en anledning som gjør at folk slenger hæla i taket og fester to uker i strekk. Dessuten ser jeg ikke noe vits i å ha åpent lokale og betale ansatte høy lønn for å være her uten å gjøre noe. I utgangspunktet vil likevel ha åpent til klokken 3 og så får vi se hvor mange dager vi ender opp med å holde åpent så lenge.