I dagens utgave av VG har avisen testet vannkvaliteten på 11 ulike badevann omkring i landet med spesielt tanke på bakterier. De ulike vannene er testet for TKB-bakterier, som i all hovedsak er ferske tarmbakterier som kan gjøre deg alvorlig syk. E-coli er blant disse bakteriene.

De som gjør det verst i testen, er Bystranda i Drammen, Sognsvann i Oslo og Hovedøya i Oslofjorden. VG skriver at det er mer hygienisk å vaske seg i en vanlig norsk doskål enn i disse vannene.

Les også: Beste juli på mange år

Men for Tromsø er bildet helt omvendt. Det reneste badevannet ble nemlig funnet her, i Telegrafbukta. Vannprøvene er målt for mengden TKB-bakterier per 100 milliliter vann.

Det reneste badevannet målte VG og LabNett i Tromsø. VG skriver at vannet i Bukta ga et testresultatet som var nær perfekt: 1 TKB-bakterie per 100 milliliter vann.

Til sammenligning viser resultatene for Drammen 7000 TKB per 100 milliliter, Sognsvann 120 og Hovedøya 180. Mengden bakterier i vannet i Drammen regnes av Folkehelseinstituttet som totalt uakseptabelt, og det regnes som farlig.

Les også: Varmeste juli på 54 år - så langt