Originalt skulle de to arrangere et kurs for å gjøre Tromsø-folk frie fra den utspredde edderkoppfobien. Noen edderkopp ble det ikke, og dermed er planene endre.

- Vi fikk respons fra tre stykker, men samtlige hadde ikke mulighet til å låne bort edderkoppen sin likevel. Da satte vi oss ned og diskuterte hva som plager folk mest i dag, sier hypnotisør Arne-Endré Karlsen.

Dårlig selvbilde

Selvbilde var det de kom fram til.

- Alle har opplevd å ikke føle seg pen nok, eller å tenke at de aldri kunne vært interessante nok for noen. Jeg hadde en gang en klient som var helt nydelig både personlighetsmessig og kroppslig, men hadde et skikkelig dårlig selvbilde. Det er noe vi vil forandre på, sier Karlsen.

Han forteller at den skotske kollegaen, Thom Shillaw, har gjort underverker med metoden på han selv.

- Jeg gikk ned fra 54 til 52 centimeter over brystet og skal på skredderskydd dressen min nå. Er man overvektig hjelper det selvsagt på selvbildet å gå ned i vekt, men noen ganer er det andre faktorer i bildet, forteller Karlsen.

Flest kvinner

Ifølge hypnotisøren er det noen ganger nødvendig med litt andre metoder enn å messe den samme regla foran speilet.

- Det hjelper ikke alltid stå der og si "jeg er pen" til sitt eget speilbilde, fortsetter Karlsen, som håper flere tar seg turen innom på kursdagen.

- Røde Kors-huset er booket og klart, så der skal vi være fra 17.00 og utover neste fredag. Av erfaring regner jeg med at det vil være flere kvinner enn menn, men jeg håper det er en trend som vil snu, det vil tiden vise, sier Karlsen, som mener det er viktig å innse at også menn kan slite med selvbildet.