Styreleder i ANS Felleseie Austad, Kristian Austad, har allerede de første skissene over nybygget klare. Forretningsgården skal plasseres på parkeringsarealet som kommunen disponerer i dag, og strekke seg fra kaikanten til Sjøgata.

Bedt om møte

– Vi har bedt om et såkalt oppstartsmøte med kommunen hvor vi skal legge fram og diskutere vår plan. I disse inngår også en oppjustering av eksisterende bygningsmasse i kvartalet – blant annet fasadene.

Austad forteller at felleseiet allerede har brukt store summer de siste årene for å oppdatere eiendommene – både ut- og innvending.

– Nå ønsker vi å fullføre det hele med et bygg på drøye 10.000 kvadratmeter. Her håper vi på kommunal velvilje slik at prosjektet kan gjennomføres, sier Kristian Austad.

Prikken over i-en

Arkitekt Kjell Beite i HRTB Arkitekter – et selskap som har tegnet byens rådhus og det nye Otium i Tromsdalen – sier følgende om planene til Austad-familien:

– Ser vi området mellom jeteene under ett, utgjør Nerstranda Senter og de tre hotellene Edge, Rica og Radisson Blu alle kategorien bygg som forskjønner. I tillegg kommer Havneterminalen på Prostneset og Domus-kvartalet. Ved å bygge i Austad-kvartalet, ønsker vi å sette prikken over i-en, sier Kjell Beite.

14-16 etasjer

Arkitekten antyder at nybygget vil rage 14-16 etasjer over bakkenivå.

– Det opprinnelige SAS-hotellet i Sjøgata er 12 etasjer. Vi mener at Austad-bygget må strekke seg noe høyere.

– Det som skal bebygges, er et areal som i flere tiår har fremstått som et hull i bykjernen. Nå brukes området som parkeringsplasser – noe som ikke er en god utnyttelse, konstaterer Kjell Beite.

Styret i felleseiet har møte om en knapp måned. Da står utbyggingen på sakslisten. Før det ønsker de involverte å møte representanter fra kommunen.

ARKITEKT: Kjell Beite skal tegne nybygget.
Skisser til utbyggingen.