Onsdag kveld dampet det fra scenen i Sortland. I hvert fall ifølge artistene selv.

- Jeg har en magefølelse på at dette kan bli det sykeste showet noensinne. Det er mer folk i sentrum nå enn det noensinne har vært. Det koker rett og slett, sier Ken Rune Hansen - initiativtaker til VGlistatilSortland og manager for 68 grader nord.

Sivert Høyem kommer fra Sortland, men besøker ikke hjembyen så ofte som han skulle ønske.

- Jeg er her kanskje tre ganger i året og må innrømme jeg kunne vært her oftere. Med familie i Oslo blir det litt vanskelig. Men det betyr en hel del å få være her nå, sier han.

I kveld avslutter han VG-lista-showet med hele tre sanger. Det får også moren hans med seg.

- Hun har ringt meg flere ganger og fortalt hvor mye Sortlendningene har engasjert seg i å få VG-lista til Sortland, så det er gøy å få være her og oppleve det, sier han.

Sandra Lyng gledet seg til den storstilte festen og møtte et jublende publikum da hun ankom scenen.

- Jeg elsker dere, ropte hun ut i folkehavet etter showet.

- Det er helt fantastisk å være her. Samtidig er det litt trist at dette er siste dagen. Vi har hatt det så fint på tur, og alle artistene har fått et veldig godt samhold, fortalte hun til VG etter opptreden.

Hun hadde på forhånd lovet å levere, til tross for dårlig vær.

- Regnværet skal ikke stoppe meg i dag. I kveld skal jeg ta den helt ut, smiler hun.

Stian Thorbjørnsen fra Katastrofe, Staysman & Lazz var også spent på hva kvelden ville bringe.

- Det kommer til å bli en helt syk kveld.  Jeg gleder meg helt sinnsykt. Det er imponerende hva lille Sortland har fått til. Jeg har vært ute å hilst på litt folk i dag, og føler jeg har blitt motatt som en konge, sier han.

Da artistene ankom Sortland hadde en liten gjeng unger samlet seg utenfor hotellet de bodde på. Flere skrek og hoiet da Sandra Lyng, Gabrielle og Katastrofe kom ut av bussen. Ekstra hyling ble det da Omer & Juice Crew ankom.

- For hver VG-lista-by har vi som mål å overgå oss selv. Derfor kommer vi til å gjøre vårt, slik at Sortland får tidenes beste show. Selv om det regner skal vi levere maks.  Jeg kaster klærne jeg, om det er det som skal til, humrer artisten.

Selv om Bhatti ikke er helt sikker på om han kommer til å holde ord, lover han i hvert fall å kaste ett plagg.

- Til nå har jeg kastet ut syv capser til publikum, og det er ikke med lett hjertet jeg gir dem fra meg – men jeg ofrer dem selvfølgelig for publikum, selv om det blir dyrt etter hvert, ler han.

Ifølge artisten har de totalt syv capsene kostet 300 kroner per stykk.