Onsdag kveld ankom flere Sjakk-OL-delegasjoner Tromsø. Klar til å ta imot dem sto flere frivillige verter, deriblant varaordfører Anni Skogman.

– Jeg har som oppgave å ta imot den tyrkiske delegasjonen her på flyplassen, sørge for at de kommer seg til hotellet og gi dem informasjonen de trenger de kommende dagene, sier varaordfører Skogman, som i denne sammenhengen kun er frivillig.

– Ja, det er godt å ha noen andre som tar styringen iblant, slik at jeg bare gjør det jeg får beskjed om, sier hun.

Viser fram byen

Når de nevnte oppgavene er gjennomført, er Skogmans oppgave å vise fram Tromsø by – noe hun gleder seg til.

– De fleste tilbakemeldingene jeg har fått fra tidligere Tromsø-besøkende er at det er en gjestfri by, så jeg tror folk vil føle seg velkomne. I tillegg er det jo en by jeg liker å vise fram, forteller Skogman, som torsdag skal ta dem med en runde i sentrum.

– Jeg må jo vise dem litt av sentrum, samt hvor de må gå for forskjellige ting. Heldigvis er Tromsø sentrum ganske så kompakt, så det tror jeg ikke blir så vanskelig, sier hun.

Deilig og kaldt

Blant delegasjonene som ankom onsdag kveld var den ukrainske stormesteren Evgenij Miroshnichenko og tyrkiske Tatma Dzturk. De var lettet over å endelig lande og var heller ikke misfornøyd med været.

– Det har vært over 40 grader i Tyrkia, der vi har vært i det siste. Derfor ble jeg bare lettet når jeg ankom og så det regnet og var kaldt, sier Miroshnichenko.

Begge to har brukt litt av forberedelsesperioden på å undersøke Tromsø.

– Jeg har en kollega som var her og speidet byen tidligere, så han har fortalt oss litt om Tromsø. Ellers har vi brukt mye tid på internett for å gjøre research, forteller Dzturk.