På listen over personer som var tidlig ute med å kjøpe billetter til musikalen Chess in Concert skal både statsråder og stormestere i sjakk være. Ifølge Nordnorsk Opera og Symfoniorkester har blant annet Garry Kasparov sikret seg det nette antallet av 100 billetter til showet.

- Det er imponerende å se hvordan Tromsø by omfavner olympiade-ånden ved å arrangere kulturelle aktiviteter av dette slaget, som støtte til sjakkmesterskapet, sier Kasparov i en pressemelding fra NOSO.

Det har ikke lyktes iTromsø å få tak i Kasparov, så hva disse billettene skal brukes til er ennå ikke helt klart.

- Vi er utrolig beæret over at Kasparov viser interesse for konsertene våre. Han blir faktisk hedret i en av låtene, sier kommunikasjonsansvarlig i Nordnorsk Opera og Symfoniorkester, Ingvild Amdal Myklebust.

Oppsetningen markerer 30-årsjubileet for musikken til Chess in Consert og inneholder en helt ny sang for anledningen.

- ”He is a man, he is a child” framføres for første gang av den fabelaktige Reidun Sæther, og er en vakker ballade som føyer seg pent inn i rekken av hitlåter som ”Anthem”, ”One Night in Bangkok” og ”I know him so well”. ABBA-gutta kan kunsten å skrive fengende låter – og Reidun Sæther er en dyktig formidler med en stor stemme. Så dette er et stort øyeblikk i Chess-historien, sier Myklebust.