Nødetatene rykket torsdag morgen ut til ei arbeidsulykke på nordspissen.

En mann i 30-årene pådro seg lettere skader da han arbeidet på en lekter.

- En slange på lekteren har fått stort trykk på seg. En blåse fløy ut fra et rør i høy fart og traff mannen, forteller innsatsleder Siri Ellingsen.

Han ble fraktet til land ved hjelp av brannbåten.

Den skadde ble sendt til UNN.

Arctic SeaWorks er for tiden i Tromsø i forbindelse med et oppdrag som omfatter reparasjon og etablering av nye sjøledninger for vann.

 - Vi hadde i dag, cirka klokken 08.00, et uhell ombord på en arbeidslekter som arbeidet med å heve en eldre sjøledning til overflaten. I den forbindelse ble en medarbeider lettere skadet da en tetteplugg ved et uhell ble overbelastet og ble slått ut av røret på grunn av overtrykk. Vår skadde medarbeider ble raskt og effektivt fraktet til UNN og ble utskrevet få timer senere med beskjed om å holde seg rolig en ukes tid før han burde gjenoppta arbeidet, oppdaterer prosjektdirektør Bernt Døhl ved Arctic SeaWorks AS iTromsø.

Arctic SeaWorks skal ha brukt dagen i dag til å gjennomgå prosedyrene for oppgaven og har igangsatt intern gransking av hendelsen for å avdekke hvordan dette kunne skje, samt unngå at liknende hendelser skal oppstå igjen.

 - Da det er krevende å forflytte en skadet person fra et fartøy eller lekter inn til land, rykket både ambulanser og brannvesen ut til stedet. Vi er svært takknemlig for den effektive utrykningen og behandlingen vår medarbeider fikk. Arctic SeaWorks arbeider videre med vårt mål om at ingen skal skades på jobb, melder Døhl.