Alle nødetater rykket like etter midnatt ut til et bolighus i Midtre Solligården som stod i full fyr. Huset var fullstendig overtent.

SE OGSÅ: Her står boligen i full fyr

Klokken 01.26 fikk brannvesenet kontroll over brannen, men huset har store skader.

- Huset brant ikke til grunne, men det er totalskadd, forteller Kurt Albrigtsen ved 110-sentralen.

- Intens varme

Tromsø Brann og rednings slukningsleder, Dan Tore Lyseggen, forteller at det var en intens varme på stedet som gjorde at de måtte avvente røykdykkingen.

- Vi har hatt litt problemer med å få slukket det helt, da vi ikke kommer inn til kjernen av brannen grunnet varmen, sier han.

Klokka 09.50 kunne alarmoperatør ved Brann og redning opplyse at de fortsatt driver med slukking.

- Ja, de driver på der fortsatt for å få det helt slukket. Det er ikke så mye igjen, så vi har bare en bil der, opplyser 110-sentralen til iTromsø.

Kom seg ut

Lyseggen opplyser at alle kom seg ut i god behold, men en kvinne i 60-årene fikk i seg røyk og ble ivaretatt av helsepersonell. Hun ble sendt til legevakta for sjekk og pådro seg ingen alvorlige skader.

110-sentralen forteller at de enda ikke har fått beskjed om hvor mange som var til stede i huset da brannen brøt ut.

Uklar årsak

Slukningslederen medgir at de ennå ikke kan si noe om hva som er årsaken til brannen.

Operasjonsleder Gaute Hoff i Troms politidistrikt forteller imidlertid at det gjerne går et døgn før slike branntomter blir kalde nok til at man kan gå i gang med etterforskning av brannårsaken.

- Vi vet ennå ikke hva vi vil foreta oss i løpet av morgendagen. Det må de vurdere på etterforskningsseksjonen, forklarer han.

Foto: Lars Marius Matre
Foto: Lars Marius Matre
Foto: Tipser