I en pressemelding fra Statens Vegvesen kommer det fram at det var en bilpassasjer som mistet livet på vegene i Nord-Norge i juli.

Det var en eldre kvinne, som var passasjer i en personbil som omkom som følge av skadene hun pådro seg i forbindelse med en utforkjøring. Kvinnen døde ei uke etter at ulykken skjedde. Dette skjedde i Finnmark, nærmere bestemt på E6 ved Skaidikrysset i Kvalsund kommune.

I Tromsø omkom Morten Rydland Høyning mandag i forrige uke under kjøreopplæring for motorsykkel. Ettersom dettes skjedde utenfor veg som er åpen for allmenn ferdsel er dette ikke med i en statistikk over trafikkulykker. I følge pressemeldingene har det ikke skjedd noen dødsulykker på veiene i Troms så langt i år. Det er første gang siden registreringene startet i 1977.

Les også: "Advarer mot ulykkesstedet"

Ellers i Nord-Norge har ni personer mistet livet i åtte dødsulykker i trafikken i Nord-Norge. Det er seks færre personer enn på samme tid i fjor. I gjennomsnitt de siste fem årene har mellom 15 og 16 personer mistet livetr som følge av trafikkulykker i årets første sju måneder.