Nordnorsk Opera og Symfoniorkester setter i disse dager opp "Chess in Concert" i Skarp-hallen. På tross av godt billettsalg ønsker de å gi 20 billetter til Kirkens Bymisjon i Tromsø, slik at de som kanskje ellers ikke hadde hatt muligheten til å få oppleve konserten nå får sjansen.

- Vi er jo en offentlig institusjon og føler vi har et visst samfunssansvar og det er jo først og fremst grunnen til at vi gir bort disse billettene. Hele utgangspunktet for å sette opp Chess er for hedre sjakk-OL som arrangement og dette skal være en folkefest for hele byen. Derfor har vi lyst til at så mange som mulig av byens befolkning skal være med, sier kommunikasjonsansvarlig Ingvild Amdal Myklebust i NOSO.

Les også: "-Det beste jeg har opplevd"

Myklebust mener at ved å gi billetter til bymisjonen så kommer billettene til å videreformidles slik at alle de 20 får en kjempefin opplevelse.

- Vi har solgt mange billetter, men vi ser jo at det er litt rom igjen, derfor har vi lyst å muliggjøre dette for enda flere. Vi går jo tross alt for fullt hus.

Hos bymisjonen kan møte folk i alle aldre, både familier og enslige.

- Denne forestillingen er jo noe som vil kunne appellere til alle. Både med tanke på handlingen fra sjakkens med mange store valgt på flere plan og at dette samtidig skjer i en by med høy sjakk-feber. Derfor har vi også satt inn litt ekstra seterader slik at så mange som mulig kan komme.

Ann Karina Sogge retter en stor takk til NOSO for billettene.

- Dette er jo utrolig hyggelig. Disse billettene kommer vil til å spre ut til organisasjonen vår, hvor halvparten går til de frivllige mens aldre halvparten til våre gjester. Det er mange av våre gjester som ikke har anledning til å prioritere denne type begivenheter selv og det er også fint å kunne gi de frivillige, som vi er helt avhengie av, noe ekstra, sier Sogge.

Sogge synes det er fint at organisasjonen får muligheten til å gjøre ting sammen.

- Det er hyggelig å gjøre ting i lag å være med på ting som ikke er i de samme settingene som vi normalt er i. For oss er dette helt fantastisk, sier Sogge.