Duoen deltok nemlig i Offroad Finnmark 700, av mange omtalt som verdens hardeste og ekstreme terrengsykkelritt. Rittet har start og målgang i Alta sentrum. Resten av løypa slynger seg over den brutale Finnmarksvidda.

- Vi kan ikke være annet enn fornøyd med dette, smiler Setting.

Ikke favoritter

På startfeltet sto blant annet tre profesjonelle lag fra Danmark, som satser hardt på ultraterrengsykling. I mål ble de kun slått av det ene danske laget som var representert med Erik Skovgaard Knudsen og Per Thomsen. Førstnevnte har blant annet flere VM- og EM-medaljer for Danmark i terrengsykkelorientering.

- Vi var outsidere, ingen tvil om det. Likevel var vi godt forberedte, og det er dette vi har trent mot denne sesongen. Da er det godt at det klaffer, sier Bjørn.

- De satser som profesjonelle. Det er litt annerledes med oss familiefedre, istemmer Setting.

Før rittet startet hadde de lagt en klar taktikk.

­- Vi hadde som mål å sykle jevnt hele veien, men samtidig prøve å holde følge. Jeg tror de andre fikk seg et lite sjokk at vi var så godt med i starten. Når det er sagt var det veldig rettferdig at den danske duoen vant, sier Bjørn.

Lite søvn

At rittet ikke som andre sykkelritt får løperne merke på kroppen. De må ofte bruke rundt 20 timer på sykkelsetet om dagen, og det blir bare tid til to-tre timer søvn per døgn.

- I tillegg reiser vi hjem med betennelser i håndleddene og andre steder på kroppen. Det går sikkert flere måneder å restituere seg etter dette, sier Setting.

For 2.-plassen fikk de også en pengepremie på 20.000 kroner.

­- De pengene er vel brukt opp på sykkelutstyr opp gjennom mange år i denne bransjen. På grunn av sikkerheten og tilretteleggingen rundt dette rittet, er jo startkontingenten også på 6.000 kroner. Vi tjener ikke penger på dette, flirer Bjørn.

Dagene på sykkelsetet har satt sine spor. Derfor holdes også feiringen til et minimum.

­- Vi feirer det med ferdigmat, kanskje en pizza eller noe sånt. Vi feirer kanskje også med å stikke innom rittkontoret for å hente premien, sier Bjørn.