Trioen bak det nye kartet oppdaget at Tromsø trengte et nytt kart da de selv flyttet hit.

- Jeg syntes det var vanskelig å orientere seg i Tromsø. Det var ikke lett å vite hvor man skulle ta bussen fra og heller ikke lett å få oversikt over alt det Tromsø har å by på, sier grafisk designer Alice Polenghi.

Med midler fra Innovasjon Norge startet samarbeidet med Sjakk-OL for å lage et bykart til delegasjonene fra hele verden.

- Kartet som nå er ute er et pilotprosjekt. Vi håper å kunne få på plass et kart som kan tas i bruk av alle turister året rundt, sier Polenghi.

Les også: Få klager fra turistene

Enkelt for turistene

Det er hun som har designet kartet. Hun har med seg Sara Lindblad som holder orden på økonomien og markedsføringen og Davide Rapotez som bistår med problemløsning og finne ut av hvordan helt nye i byen tenker.

- Vi gjør mange intervjuer, både av turister og de som jobber med turister i byen. Det er viktig å få et bildet av hva slags behov de har. Hva er det turistene sliter med å finne fram til, og hvordan kan vi løse det med kartet vårt, sier Rapotez.

De har lagt vekt på å gjøre det enkelt for besøkende under Sjakk-OL å orientere seg i byen. Derfor har de tegnet inn hvor de kan gå til sjakkarenaen fra alle byens hoteller, hvor de store attraksjonene (som Polaria, Polar museet, biblioteket og Ishavskatedralen) er og hvor det finnes restauranter.

- Mange turister følger Storgata og er ikke klar over at det finnes mange spennende spisesteder og kafeer andre steder i byen. Kartet gjør det også enkelt å finne fram til bussholdeplasser og hvilken linjer man skal ta for å komme seg dit man vil, sier Lindblad.

Les også: - Langt igjen til andre byer

Finnes et behov

Kartet kalles ”Enjoy Tromsø” og de tre bak prosjektet håper nå å få med seg kommunen som samarbeidspartner for å ta prosjektet videre.

- Ut ifra de undersøkelsene vi har gjort er det absolutt et behov for et slikt kart. De kartene som allerede finnes har dårlig målestokk og er derfor ofte misvisende, sier Polenghi.

- Tromsø har så mye å by på, men det er ikke så lett som turist å orientere seg, og derfor går mange glipp av det byen kan tilby, sier Lindblad.

Les også: Gammel hurtigrute lå til kai i Tromsø

Slik ser ”Enjoy Tromsø” kartet ut. Det er delt ut til alle delegasjonene i Sjakk-OL Foto: Monika Aaserud