Mange hadde tatt turen til Alfheim aktivitetshus i går da Kafé Latter og kjærlighetstema satte punktum, med sang, latter og kaker, på årets sommerkurs. Kurset er et samarbeid mellom Folkeuniversitetet i Tromsø og Tromsø kommune, og spenner over fem uker hver sommer. Nå håper de bare at de kan fortsette med sommerkurset de kommende årene også.

– Vi håper jo å kunne videreføre sommerkurset til neste år, men dette er fullstendig avhengig av støtte og midler, sier Lillian Sørem, leder på Alfheim aktivitetshus.

Hun legger til at det er en omstrukturering på Folkeuniversitetet som gjør at kurset til neste år er i fare.

Engasjement

– Med bakgrunn i dette er det ikke gitt at de midlene vi har fått tidligere er tilgjengelige til neste år, og dermed er det ikke sikkert vi klarer å arrangere dette neste sommer.

At sommerkurset på Alfheim er en suksess og populært blant både ansatte, besøkende og brukerne er det imidlertid ingen tvil om, og gårsdagens arrangement vitner om et stort engasjement og stor trivsel blant alle til stede. Og ingen er mer engasjert enn Sørem selv.

– I år, som alle år, har det vært helt fantastisk å tilbringe de siste fem ukene her. Rett og slett en herlig sommer og en herlig gjeng, sier hun til iTromsø.

Fantastiske uker

Og det er ikke bare de ansatte på huset som trives på sommerkurs. Også deltakerne har hatt fem fantastiske uker. To av dem som koste seg på avslutningen i går, var Rasmus Engstad (15) og Maya Krogsen (22).

– Jeg synes det har vært kjempeartig. Hva som har vært best er ikke lett å svare på når man har hatt det så fantastisk de siste ukene, men jeg synes det var gøy da vi hadde konkurranse i svømmebassenget, og den siste uka, hvor vi jobbet med kjærlighet, har vært ekstra bra, sier Rasmus Engstad (15).

– Turen til Bardu var artigst. Da vi var på Polar Park og på Polarbadet, tilføyer Maya Krogsen (22).

Kurset er ifølge Sørem åpent for alle fra 14 år og oppover, og det er tydelig at det er en viktig del av sommeren for både brukerne og de ansatte.

– Den yngste deltakeren vi har her er 14 år og den eldste 67 år, så aldersspennet er stort. Hvilken diagnose man har eller i hvilken grad er også helt ubetydelig for oss. Det vi verdsetter er å ta vare på alles særegenskaper og drømmer. Så hit kommer alt fra dem som kan kjøre seg selv hit, til de som må ha hjelp til å komme seg ut av bilen i rullestol. At folk er forskjellig skaper bare en fin dynamikk, sier Lilliaj Sørem.

Lillian Sørem åpner avslutninga av årets sommerkurs på Alfheim aktivitetshus. Kanskje for siste gang. Foto: Mia Degerstrøm