Han ble norgesmester i postsjakk i 1995 som første person fra Troms og Finnmark. Svenn Wisløff Nilssen (45) har siden da vært aktiv og bidratt til økt interesse for sjakk i Norge. Nå er han Norges fremste blogger om sjakk.

– Det hele begynte i 2007 da Magnus Carlsen entret verdenseliten. Jeg startet med å blogge hver dag Magnus spilte i tillegg til at jeg hadde en ukentlig spalte, sier Nilssen som siden da har registrert mellom 1000–3000 sidevisninger i uken.

Magnus er toppen

– Toppen kommer når Magnus spiller. Da når jeg godt over 3000 visninger, sier bloggeren som understreker at det ikke er en fanside til Magnus Carlsen. Her kan du besøke bloggen hans.

– 90 prosent av det jeg legger ut er nok om Magnus. Jeg analyserer partiene hans, forklarer hvor han eller motstanderen gjør feil og prøver å forklare sammenhengen. Jeg har selv intervjuet Magnus og han fortalte at han leste bloggen min.

– Den gang sa Magnus til meg at både Sjakkfantomet og Magnus Carlsen kan ta feil i sine analyser. Jeg tror jeg har vært en liten inspirasjon for Magnus Carslen og hans fans. Bloggen har nok vært med på å bygge opp en identitet og en fanskare til Magnus og sjakken i Norge.

Fansens hjemmebane

I tillegg har han et aktivt kommentarfelt hvor journalister, eksperter og blodfans er inne for å ha diskusjoner og kommentarer daglig.

– Magnus Carlsen har utrolig mange fans. Dette er deres hjemmebane for å diskutere alt rundt han, sier Nilssen som ved flere anledninger har blitt gjengitt opptil flere ganger av Norges ledende aviser.

SE VIDEO: - Det er nå det gjelder

Norge kan overraske

Nilssen anser seg selv som en sjakkekspert og mener det norske folk må dempe forventningene til det norske landslaget.

– Folk er nok litt for optimistiske. Det er steintøft å komme blant topp 10. Hele laget må prestere. Det er som fotball – om du har et godt angrep, men et dårlig forsvar renner målene inn bakover. Det samme gjelder i sjakk. Vi er nok litt svak på de laveste bordene, sier Nilssen.