Politiet skriver på sin Twitter-konto at det har gått tre jordras på ulike steder ved Kjosen, Lyngen.

Hamna IL sperret inne av raset

Småguttelaget til Hamna IL var på veg til Alta for å delta i Alta-turneringen, men for noen av spillerne ble turen nordover meget dramatisk. Hege Iversen og sønnen hennes Marcus Olsen (14) ble fanget midt oppe i dramatikken på Fylkesvei 91. Den veien er nå stengt. Iversen forteller:

- Vi hadde kjørt av ferga og kommet gjennom to tunneler. Vi hadde en lastebil bak oss og en foran oss. Plutselig stoppet lastebilen foran oss og den begynte å rygge. Da så vi at det kom et ras bak oss, samtidig som det var et foran oss.

Med i bilen var altså Iversen og hennes 14-årige sønn Marcus, i tillegg til ei venninne. Nå var de altså i ferd med å bli innesperret av rasene.

- Vi sprang ut av bilene og bakover forbi lastebilen som var bak oss. Venninnen klarte å komme seg forbi raset før vi ble innesperret, men vi var ikke raske nok. Så da sprang vi ned mot sjøen mens vi så jordmassene komme sigende, forteller Iversen til iTromsø.

- Beveget rasene seg fort?

- Nei, ikke så veldig, men fort nok til at vi ble innesperret. Det ene raset var kanskje ti meter bredt, det andre var litt mindre.

I sikkerhet

Iversen og sønnen var altså innesperret mellom rasene sammen med fire lastebilsjåfører. En av lastebilsjåførene tok en båt som lå fortøyd like ved, og slik kom de seg alle ut av rasområdet. Da iTromsø snakket med Iversen satt hun og sønnen inne på eldresenteret.

- Vi er vel sju personer her inne nå. Lastebilsjåførene er vel også på vei. Vi er litt våte, men stemningen er fin.

- Hvordan går det med sønnen din?

- Det går fint nå, men han var ikke så høy i hatten mens det stod på.

Iversen forteller at det har gått totalt fem ras i området, men de har ikke snakket med noen av nødetatene enda.

Kraftig regnskyll

Framtid i Nords journalist, Arne Teigen, var til stede hvor de aktuelle skredene har gått og forklarer at det har vært en svært kraftig regnskyll over Lyngseidet.

- Men akkurat nå er det mer rolig regnvær, forteller Teigen til Framtid i Nord.

RASET: Hege Iversen og sønnen hennes Marcus Olsen (14) ble fanget midt oppe i dramatikken. Foto: Privat
JORDRAS: Flere jordras har gått i Troms. Foto: Skjermdump, Google Maps
Foto: Arne Teigen/Framtid i Nord