Samtidig innrømmer Larsen at Bellamy Brothers glapp i år også. Derfor står duoen fortsatt øverst på listen over artister som er ønsket i ølteltet.

Avsluttet turné

– Brødrene er på turné i hjemlandet og avslutter i neste uke. Det gjorde at vi vurderte å utsette årets ølfestival for å få gutta på scenen. Men med tanke på alle andre arrangement som foregår i byen samtidig, valgte vi å følge den opprinnelige planen, sier John Werner Larsen som er ny majoritetseier av festivalselskapet.

Les også: Slik blir kulturhøsten.

Byr på pønk

Ellers har Larsen gått nye veier – på mer enn en måte – i år. Blant annet serverer han pønkrock – to lokale band som skal stå for oppvarmingen før Cazadores entrer scenen.

– Vi har også gjort avtale med Norsk Viltprodukt og Arild Kristiansen. Han vil stå for maten og servere egne ølburgere og ølpølser i tillegg til mye annen godt. Dermed tar vi tilbake noe av det som var festivalens ønske – å ha gode matretter i tillegg til øl.

Les også: Vi booker ikke band etter kjønn.

Rekordmange øl

Ellers slår John Werner Larsen i boret med rekordmange ølsorter nå teltet åpner førstkommende onsdag.

– Vi har sikret oss 85 merker fra totalt 23 land.

– I tillegg er det laget fem festivaløl – brygg som i alle år har falt i smak hos publikum.

– Når det gjelder årets øltelt, har vi gjort en del endringer. På Prostneset er plass ikke noe problem. Derfor har vi fjernet barene fra inneområdet, men koblet de på med areal på utsiden.

Ifølge Larsen gir det mer plass til publikum.

– For at regnestykket skal gå opp, må vi ha 750 personer innenfor teltveggene hver kveld. Så langt lover det godt. Salget av billetter går godt, og vi har allerede solgt over 40 prosent.

Les også: Vil fylle ei natt med tromsøkultur.

På plussiden

Larsen håper også at det alkoholfrie arrangementet søndag – under avviklingen av sykkelrittet Arctic Race – skal bidra økonomisk.

– Sånn sett har vi store forventninger til å havne på plussiden i år – etter ett par runder med minimale underskudd, sier John Werner Larsen.

Les også: 400.000 kroner til bandet Oh!