I går åpnet Selvaag Bolig dørene på en av leilighetene. Etter å ha heist på plass to moduler og utført litt sammenkoblinger, kan kjøperen bare sette inn go'stolen og skru på TV-en.

Alt ferdig

Salgssjef Nikolas Kyris sier at i teorien er leilighetene innflyttingsklare kort tid etter at de ankommer Tromsø. Men utvendige arbeider – altaner, kledning og svalganger – gjør at byggeperioden forlenges.

– Fra det øyeblikket fabrikken begynner på en leilighet, går det tre uker til den er ferdig med alt fra radiatorer til kjøkken- og baderomsinnredning.

Samlebånd

– Alt utføres under samlebåndsprinsippet. Langs linjen står de ulike fagarbeiderne. Derfor er det bare tekniske sammenkoblinger av rør og elektrisitet som må gjøres på byggeplassen, sier Kyris.

Boligprosjektet Sjøsia består av 155 leiligheter. Bortsett fra 19, er de øvrige solgt.

Knirkefritt

– Alt har gått knirkefritt. Salget gikk i rekordfart – noe som resulterte i at vi kunne starte opp langt tidligere enn forventet. Det innebærer blant annet at de to Start-blokkene mot Strandveien er innflyttingsklare fra 5. oktober. Det er nesten to og en halv måned før tiden.

Nikolas Kyris har fått til en god miks hva angår alderssammensetningen blant kjøperne. Den ligger fra 20–60 år.

– Vi trodde at Hjem-leilighetene ned mot sjøkanten skulle bli mest interessante for folk med hus. Nå viser det seg at selv eldre personer har gått inn i det vi betegnet som «ungdomsblokken», sier salgssjefen.

Fullføres: Nikolas Kyris konstaterer at fire av åtte blokker er oppe. DE siste kommer i september. Foto: Ronald Johansen
Komplett: Hver leilighet kommet helt ferdig med alt fra radiatorer til baderomsinnredning. Foto: Ronald Johansen