Prosjektet K10, med sine 36 selveeierleiligheter fordelt på åtte etasjer, ligger ytterst på Strandkanten nedenfor det gamle Meieriet og Strandvegen. I begynnelsen av august ble de lagt ut for salg på det nettbaserte markedsplassen Finn.no.

– Over en lengre periode har vi kjørt ut teaser-annonser både på nett og i avisene. Pågangen har vært stor, og flere hundre har vist sin interesse for leilighetene, sier Marte Øksendal, avdelingsleder i Heimdal Eiendomsmegling til iTromsø.

Flere henvendelser

Hun forteller videre at prosjektet så langt bare er i fase én, som vil si at de lodder stemningen i markedet gjennom annonsering av prosjektet.

– Så dette er bra respons til å være så tidlig i prosessen. I tillegg til å ha prospektet og tegninger, har vi også en modell av prosjektet på kontoret vårt og flere har vært innom her, sier Øksendal.

Hva kan være grunnen til at leilighetskomplekset allerede har blitt så populært?

– Vi er for tidlig i fasen til å konkludere med noe som helst, men henveldensene er mange, sier hun.

Varierte størrelser

Hun forklarer at leilighetene har gode og gjennomtenkte planløsninger, i tillegg til at rommene er større enn hva som er dagens standard, hvor en tre-roms leilighet som regel ligger på rundt 65 kvadratmeter.

– Flere av to-romsleilighetene kan gjøres om til tre-roms ved å sette inn en lettvegg i stua. De minste to-romsleilighetene er på vel 59 kvadratmeter i bruksareal og de som kan utvides til tre-roms leilighet er på vel 64 kvadratmeter i bruksareal, sier Øksendal.

De største leilighetene med fire rom, spenner seg fra fra vel 100 til 134 kvadratmeter i bruksareal.

– I tillegg til dette kan vi også tilby flere typer tre-romsleiligheter, legger Øksendal til.

Treffer bredt

Prosjektet inneholder flere typer leiligheter med ulik utforming. Noe avdelingslederen mener kan være årsaken til at de treffer bredt i markedet.

– Leilighetene passer til flere, både den single, de unge voksne og det etablerte voksne paret. Dette gjør prosjektet ganske spennende, sier Øksendal.

Det er Norsk Boligutvikling AS som står for utbyggingen. Byggestart styres av salget, og selv om den offisielle salgsstarten ikke er fastsatt ennå, forteller avdelingsledern at det nærmer seg.