– Dette vil modernisere Kroken, sier Svein Dalsbø, administrerende direktør i Bonord (Boligbyggelaget Nord).

De nye boligene er planlagt på oversiden av Malmveien. Området er 166 mål stort og det er planlagt en ny vei opp fra snuplassen, som vil være rundt en kilometer lang.

Der er det planlagt kjedehus og rekkehus nedenfor veien og lavblokker og terrassehus på oversiden av veien. Totalt kan det bygges 500 boliger.

– Det er stort område. Vi kunne sikkert bygd dobbelt så mange boliger på ei så stor tomt, men vi har valgt å fokusere på kvalitet, sier Dalsbø.

Oppgraderer ute

De har også valgt å fokusere på naturen og området rundt. Barneskoleelever har fått komme med innspill. De har ønsket at ei ny lysløype må få førsteprioritet. Det ønsket får de oppfylt.

– Det aller første som skal bygges er ei ny lysløype lenger opp i terrenget. Vi ønsker bedre sikring av overvann i løypa, og all problematikk som har vært med lysløypa tidligere vil bli løst, sier Dalsbø.

Området er planlagt slik at alle beboerne i Kroken lettere skal kunne komme seg til turterrenget. I tillegg skal høyspentledningene fjernes og bli lagt i kabler i bakken.

– Vi oppgraderer eksisterende stier og har grønne områder slik at det blir naturlig for å alle å bruke dem. På den måten binder vi sammen bydelen, forklarer sivilarkitekt Sigrid Rasmussen i Asplan Viak.

Lavenergi

Per i dag er det svært mange toroms – eller fireromsleiligheter i Kroken. Bonord ønsker med det nye boligprosjektet å skape litt variasjon i boligtypene i bydelen.

– Boligene vil bygges etter de siste kravene — det vil si at det er lavenergiboliger med universell utforming. Blokkene vil ha heis, for det er mangelvare i Kroken, sier Dalsbø.

Reguleringsplanen for området ble sendt til kommunen fredag for en uke siden. Bonord tror den vil bli behandlet politisk på nyåret.

– Hvis alt går fort, så kan vi være klare til å starte bygging i løpet av 2014, sier Dalsbø.

FORSKJELLIGE BOLIGTYPER: Øvre Kroken skal ligge over Malmveien og bestå av både blokker, terassehus, kjedehus og rekkehus. Illustrasjon: Asplan Viak Foto: ILLUSTRASJON: Asplan Viak
LAGER NY VEI: Det skal bygges en ny vei opp fra snuplassen i Malmveien og vil være rundt en kilometer lang. Illustrasjon: Asplan Viak Foto: ILLUSTRASJON: Asplan Viak
UTEMILJØ VIKTIG: I det nye boligområdet er det lagt opp til mange lekeplasser og stor oppgradering av utemiljøet. Illustrasjon: Asplan Viak Foto: ILLUSTRASJON: Asplan Viak