I bakgården til Skipperhuset i Storgata sto det tidligere et gammelt hus. Det har blitt revet og plassen brukes for tiden som parkeringsplass. I løpet av mars blir det en byggeplass.

– Vi driver med detaljprosjektering nå, men vi skal altså bygge ei ny blokk med 21 leiligheter, sier Ole Vidar Furnes i Totalrenovering.

Skjermer ikke

Den nye blokken som skal bygges vil bli like høy som nabobygningen — Odd Fellow-bygget.

– Jeg vet ikke hvor mange meter høyt det blir, men det blir fem etasjer. Selv om det er høyt, så skjermer det ikke for noen av omgivelsene rundt, sier Furnes.

Totalrenovering holder samtidig på med renovering av Skipperhuset. Der er det en rekke begrensninger fordi huset er gammelt. Den nye boligblokken skal bygges helt fra grunnen av og vil bli helt moderne. Dermed får den også heis.

Takterrasse

På toppen av bygningen skal det etableres et felles uteareal.

– Vi ønsker å gjøre litt mer ut av fellesområdet og ser for oss blant annet en grillplass. Der vil man ha utsikt sørover og ha gode solforhold.

Det er Borealis Arkitekter som har tegnet boligblokken. De 21 leilighetene vil for det meste være små leiligheter, men det skal bli noen få store leiligheter.

– Vi opplever at det er ettertraktet å bo i sentrum, spesielt blant unge. Dette ligger jo svært sentralt, sier Furnes.

Omtrent samtidig som byggingen starter i Storgata starter Totalrenovering også å bygge ei boligblokk i Skippergata 26, på nabotomten til Brødrene Johannessen.

NY BOLIGBLOKK: 21 leiligheter skal bygges i bakgården til Skipperhuset i Storgata. Her er fasaden sett mot sør. Foto: Borealis arkitekter
FRA STORGATBAKKEN: Slik vil den nye blokken bli seende ut fra Storgatbakken. Foto: Borealis arkitekter