Ifølge daglig leder Ruth Norstrøm i Privatmegleren har de den siste tiden vært travelt opptatt med å bygge visningssentret som åpnet dørene på lørdag.

– Det er en fullskala modell av ei leilighet hvor vi har lagt inn parkett og kjøkkeninnredning, og plassert den på beliggenheten hvor leiligheten vil ligge på tomta, forklarer hun.

Les også: Stor interesse fører til tidlig byggestart.

Stor interesse

Lørdag hadde de sin første totimers visning, og Nordstrøm forteller at det var jevnt trøkk gjennom hele dagen.

– Det var til og med flere som reserverte leiligheter, legger hun til.

Ifølge den daglige lederen åpnet de trinn to av Sjøsia-prosjektet for salg på torsdag.

– Dette trinnet kaller vi «Hjem». Det er tre – og fireroms leiligheter med bedre beliggenhet enn to – og treromsleilighetene i Start-prosjektet, sier hun, og fortsetter:

– Vi har allerede solgt fem «Hjem»-leiligheter, og seks er reservert siden de ble lagt ut.

Det kan bety at de to første blokkene står ferdige til skolestart neste år, da Privatmegleren ville vurdere tidlig byggestart om interessen for trinn to var like stor som for Start-leilighetene.

– Så langt ser det veldig lyst ut, forteller Nordstrøm.

Les mer: Her er byens dyreste strøk.

På boligjakt

Esben Andreassen (26) er en av flere som var innom visningssentret lørdag. Han forteller at han og samboeren leier bolig, men nå vil kjøpe.

– Jeg er på visning på disse leilighetene fordi det er attraktivt med noe nytt. Man slipper unna mye, slik som felles elektriske løsninger — noe du fort kan brenne deg på dersom du kjøper noe gammelt, sier han.

Han synes likevel prisene var noe høye. Leilighetene på visning krever en egenkapital på nesten 400.000 kroner.

– Men i dag må man rett og slett bare strekke seg etter prisene. Om man vil ha noe sentralt, så stiger de naturligvis. Det er vanskelig som ung, men jeg har heldigvis besteforeldre som stiller opp for meg, sier han.

Pål Talberg (53) og datteren Marit Talberg (24) var også på visningen. De synes også prisene var høye.

– Leiligheten her har fin beliggenhet, men er veldig komprimert. Det er dyrt i forhold til hva du betaler for, mener Pål Talberg.

Les mer: Halve Sjøsia solgt.