Journalist Carina Hansen tok i helgen fatt på oppgaven med å lage bygget til Mediehuset iTromsø i en egen pepperkakeutgave.

– Dette blir vårt redaksjonspepperkakehus så kan alle se at iTromsø har en egen plass der. Heldigvis er ikke vårt bygg så avansert. Det er jo en stor firkant, sier Hansen.

Se bilder av fjorårets pepperkakeby!

Utfordrer andre bygg

Men det stopper ikke der. Carina og resten av iTromsø sender utfordringen videre.

– Jeg utfordrer fylkeskommunen, kommunen, Hålogaland Teater, Eurospar og Sparebanken Nord-Norge til å lage sine bygg i pepperkakedeig, for å så sende utfordringen videre, sier Hansen.

Djevelens verk

Men det er ikke bare en enkel jobb å skulle lage et pepperkakehus. Det krever mye arbeid, og ikke minst tålmodighet, spesielt for Carina som aldri har laget et pepperkakehus på egen hånd tidligere.

– Om det vinner i skjønnhetskonkurransen, er jeg litt usikker på. Men jeg tror vi kan slå godt an når det kommer til sjarm.

– Hvordan gikk du fram da du laget huset?

– Først lagde jeg deigen en dag i forveien, noe som var litt av et arbeid. Deigen lot jeg stå over natten i kjøleskapet før jeg tok den ut. Dagen etter skar jeg ut deigen i forskjellige deler før jeg varmet de i ovnen, pyntet de og til slutt satt de sammen.

Hva var det mest utfordrende?

– Knekken, helt klart. Det er djevelens verk og nesten umulig å få perfekt slik at delene henger sammen.

Hold deg oppdatert: Følg iTromsø på Facebook!

VINNER PÅ SJARMEN: Journalist Carina Hansen og Synne Busch Sivertsen er fornøyd med pepperkakehuset de har laget. Foto: Ronald Johansen