Sønsteby hadde tatt turen til Harstad sammen med kona Anne Kari for å hedre de falne soldatene som gikk bort i Afghanistan 27. juni 2010,

– Det var en nydelig seremoni for de falne soldatene, sier Gunnar Sønsteby.

Sterk opplevelse

10 år gamle Håkon Gjestvang Bolle holdt en rørende minnetale for sin avdøde far.

Det var en sterk opplevelse for alle de som var til stede ved seremonien søndag ettermiddag.

– Jeg synes unge gutten og moren til avdøde Christian Lian, Anne, viste stort mot ved å tale på denne minnemarkeringen, sier forsvarssjef Harald Sunde.

Flere talte

Forsvarssjef Sunde var en av flere som holdt tale til minne over de falne soldaten under den flotte minnemarkingen.

– Det er viktig for de etterlatte at så mange stilte opp på denne markeringen. Jeg vet at det betyr mye for dem å ha et minnesmerke å komme til her på Trondenes, forteller KK Jon Ivar Kjelllin, som er sjef ved Kystjegerkommandoen.

Etter at Harstad Mannskor hadde sunget to sanger, var det Kjellin som holdt tale og avduket minnesmerke over det fire falne soldatene; Christian Lian, Simon Tokle, Andreas Eldjarn og Trond Arne Bolle.

Sterkt

– Dette er en hendelse som jeg alltid vil huske, sier statssekretær Roger Ingebrigtsen.

– Den skjedde to dager etter at jeg ble ansatt i Forsvarsdepartementet. Det er en hendelse jeg har fulgt tett det siste året.

– Jeg var i Harstad for nøyaktig seks måneder tilbake. Da det var medaljeseremoni etter hjemkomsten fra Afghanistan for de soldatene som var der da de fire mistet livet.

– Den gang var alle familiene samlet. Også de etterlatte, forteller Roger Ingebrigtsen, som holdt tale på vegne av Statsminister og Forsvarsministeren søndag ettermiddag.

Han og forsvarssjef Sunde la ned krans ved minnesmerket. Seremonien ble avsluttet ved at en sang to vers av ?Ja vil elsker.