Fem år etter starten, velger guttene i Dienamic å flytte fra Tromsø for å søke nye utfordringer.

Etter to album, Japan- og Europa-turne, flytter tromsøværingene i Dienamic til Sør-Skandinavia for å komme nærmere miljøet.

– Gøteborg er perfekt i forhold til sjanger og miljø. Så er det kort vei til Oslo, Stokholm og København. I dag koster det oss 15.000 å reise til Oslo for å holde konsert. Bor vi der nede er det snakk om en biltur på fire timer, sier Stein-Odin Johannessen som er vokalist i metallbandet.

Har ikke fortalt mamma

Det betyr at de fem guttene må forlate livet de kjenner nå i Tromsø for å satse alt på musikken i Sverige.

– Skal denne artikkelen på trykk snart? Jeg må ringe mamma og fortelle dette før hun leser det, sier en av bandmedlemmene nervøst.

– Vi må nok finne oss noen dagjobber der nede, men alle her er enige om at dette er planen og målet. Vi skal satse nå og det er naturlig å forlate Tromsø på et punkt, sier Johannessen.

Har alltid drømt om Bukta

Og siden 2010, da bandet startet uten noen musikalsk erfaring, har Stein-Odin og gjengen forsøkt å få spillejobb på Tromsøs eneste utendørs rockefestival.

– Vi sendte inn demoer de første årene vi var aktive, men så tenkte vi bare etter hvert at hvis de vil ha oss så ringer de, sier Johannessen.

– Det er en grunn til at Vederkast, som har holdt på i mange år, får spille. Det er en viss kvalitet som skal til for at man får en jobb her. Nå føler vi oss klare for den jobben, sier vokalist Gustav Harry Lindquist.

Perfekt avslutning

– Det passer bra at vi avslutter her. Det er den perfekt plassen å avslutte. En epoke er over for oss i Tromsø, sier Johannessen som nærmest garanterer at det ikke blir det siste Tromsø ser av Dienamic.

I tillegg har Buktafestivalen booket tromsøbandet Changeling som er kjent fra byens konsertscener.

– Gjengen spiller en melodiøs og fengende blanding av hardcore og punk med tydelige nikk mot band som JR Ewing, At The Drive-In, Mastodon og Jack Dalton, for å nevne noen, skriver festivalen i en pressemelding.