Mandag ettermiddag publiserte iTromsø bildet, og reaksjonene lot ikke vente på seg.

- Er det bare meg eller ser det mer ut som en som er glad i Paint enn en hobbyfotograf? Jeg sier ikke at bilde ikke er ekte, men det der ser mer ut som ørna er klippet inn i bildet, skriver en.

- Merkelig lyssetting i allefall. Ser ut som at sola skinn på ørnen, men ikke på resten av bildet? Nei, det så muffens ut spør du meg, skriver en annen.

- Synes også at dette så veldig uekte ut, skriver en tredje.

Etter å ha sett kommentarene svarte Hjalmar Seiness Westgård på kritikken.

- Jeg hadde ikke tenkt å kommentere dette, men ser at det er nødvendig med noen presisjoner. Bildet av ørna og spekkhoggeren er 100 prosent ekte! La det være klinkende klart og spikra en gang for alle. Bildet er beskjært litt for å komme nærmere motivet, og støyen er redusert på grunn av høy ISO. En helt vanlig og ordinær etterbehandling av ethvert bilde. Ingen fotografer som har et snev av integritet publiserer ikke manipulerte bilder, i den hensikt i å la det fremstå som ekte bilder. Heller ikke jeg. At noen faktisk ikke tror eller skjønner at naturen kan vise seg i fra sin mest fantastiske side, de bør lette på ræva si og komme seg ut og se selv, skriver han i en kommentar til saken på Facebook.

Westgård har aldri før opplevd å få slike tilbakemeldinger på bildene sine.

- Nei, dette er første gangen jeg er blitt beskyldt for å ha manipulert et bilde, sier han.

- Hva tror du denne kritikken skyldes?

- Først og frems uvitenhet. Det er et annet lys på ørnen og det skyldes lysforholdene vi har ute nå. En mørk hval reflekterer mindre lys enn ørnen, sier han.

- Har du noen gode fototips til andre som ønsker å ta et slikt bilde?

- For det første må man komme seg ut. Du bør også være litt tålmodig. Da jeg tok dette bilde hadde jeg flaks. Jeg var heldig med lyset og været. At ørnen skulle komme akkurat mens jeg var der var jo også tilfeldig, sier Westgård.