Solvik-Olsen mener nok er nok

Saga hotell: Solvik-Olsen mener det er fånyttig å skulle utrede alternativene på nytt. Noen tårer vil det bli uansett, og ministeren mener man nå må handle i henhold til det østre alternativet.

– Jeg har som samferdselsminister klare ambisjoner om at vi skal komme i gang med utbyggingen av E8 i løpet av min fireårs periode, sier ministeren til iTromsø.

Må ta regningen

Også når det kommer til konflikten mellom Statens vegvesen og kommunen om de fem millionene som byrådet har brukt på å utrede det østre alternativet er Solvik-Olsen klar i sin tale.

– I dette tilfellet må bare Statens vegvesen rette seg etter sine forpliktelsene som etat. Det er de som skal betale for slike utredninger, og jeg vil komme med klare signaler til Vegdirektoratet om at de må finne en løsning på dette.

Samtidig understreker han at han ikke legger skylden på veivesenet for at saken har trukket ut i tid.

– Vegdirektoratet får føringer på hva de skal gjøre fra regjeringen, og de gjør bare som de får beskjed om fra høyeste hold.

Frem og tilbake

Ifølge samferdselsministeren er det nemlig de mange utredningene og høringsrundene som er roten til de mange utfordringene ved utredningen av nye E8. Han mener de nå bare må finne en løsning.

– Nå må vi få på plass løsninger i stedet for bare å dyrke problemene. Hvis vi ser bakover så ser man hvor lett det kan være å trenere og skape problemer. Nå trenger vi handling i stedet, slår Solvik-Olsen fast.

Umulig å glede alle

Når det kommer til de ulike lokalinteressene som har motsatt seg utbygging i henhold til det østre alternativet, mener samferdselsministeren at det vil bli noen tårer uansett.

– I slike saker vil det alltid være dem som er positive og negative til de ulike alternativene. Det er ikke mulig å gjøre alle like fornøyde, og i denne saken må vi nå bare få på plass en løsning, sier han.

Følger med

Også hvis det skulle dukke opp nye utfordringer relatert til planleggingen av nye E8 vil samferdselsministeren være villig til å involvere seg mer aktivt i prosessen.

– Jeg følger denne saken svært tett, og hvis det skulle behøves i fremtiden, vil jeg også involvere meg personlig slik at vi nå endelig kommer fram til en løsningen med denne veien, avslutter samferdselsministeren.