Det har gått over ti år siden Preben Olsen begynte å jobbe i iTromsø. Etter å ha prøvd seg i flere roller i avisa, har han de siste to årene fylt nyhetsredaktørstolen. Men nå skifter han beite, og går over iTromsøs samarbeidsavis VG som journalist.

– Jeg har jobbet som journalist, redigerer, vaktsjef, frontsjef før jeg ble nyhetsredaktør. Jeg har blitt satset på og blitt ivaretatt og fått mulighet til å utvikle meg i avisa, sier Olsen på sin siste dag i jobben.

Tora Lind Berg konstitueres som nyhetsredaktør

Tora Lind Berg er i dag politisk redaktør. Hun konstitueres som nyhetsredaktør fram til en person ansettes fast i jobben.

– Jeg tror det går bra fordi vi har rutinerte folk på desken og i vaktsjefleddet. Kanskje er jeg litt roligere enn jeg burde være, sier hun og ler.

Kvæfjæringen begynte i avisa i fjor sommer som politisk journalist. Allerede 1. april året etter ble hun politisk redaktør. Og nå skal hun altså styre hele nyhetsproduksjonen.

– På hvilken måte er nyhetsredaktørjobben annerledes enn den du har i dag?

– Det er veldig mange flere beslutninger som må tas på løpende bånd. I tillegg må jeg løfte blikket fra spesialfeltet mitt, som jo er politikk, sier hun.

– Jeg tror Tora kommer til å gjøre en utmerket jobb. Hun har vist seg ekstremt dyktig til å dekke Tromsø-politikken, sier avtroppende nyhetsredaktør Olsen på sin siste arbeidsdag.

– Har allerede drømmejobben

Lind Berg vil prøve å skrive ukentlige politiske kommentarer, og bedyrer at politikk blir prioritert videre i avisa.

– Jeg har allerede drømmejobben og skal etter hvert tilbake som politisk redaktør. Jeg har ikke søkt fast på stillingen som nyhetsredaktør. Det er mange flinke journalister som kommer til å dekke politikk for iTromsø, så det er ingen grunn for politikerne til å senke skuldrene.

– Kommer leserne til å merke at du trer inn som nyhetsredaktør?

– Nei, det å innføre store endringer på tre måneder blir litt feil, det får påtroppende nyhetsredaktør ta seg av. Men jeg skal bidra til at vi holder dampen oppe på satsingene vi har. Vi skal fortsette å grave og jobbe målbevisst, i tillegg til at vi skal fortsette å dekke smått og stort av saker i kommunen, sier hun.

Liker å jobbe i «underdogavis»

– Etter et drøyt år i avisa, hvordan synes du iTromsø biter fra seg?

– Jeg synes det er veldig gøy å jobbe i en «underdogavis», som mange ganger klarer å være topdog i byen.

Hun har bare godord om Preben Olsen.

– Han er en nydelig, fin fyr. Jeg tror han blir å nyte Oslo-livet, der kan han gosse seg og spise ramen hver dag, sier hun lurt og understreker at hun fryder seg på hans vegne, istedenfor å være grinete og trist for at han drar.

Har vært vognkommandør

Tora Lind Berg har jobbet i Filter, NRK og flere lokalaviser. I tillegg har hun erfaring som vognkommandør fra forsvaret, der hun ledet et helt vognlag på CV90.

– Du ha jo flere medier å sammenligne med, hvordan er det å jobbe i iTromsø?

– Det er veldig kjekt å komme tett på både kilder og leserne. Det er veldig tilfredsstillende som journalist å føle at det du jobber med og skriver om betyr mye. Det er viktigere for folk hva som står i lokalavisa, og ikke står der, enn det som står i VG. Jeg har aldri fått så mye kjeft som lokalavisjournalist, og da kanskje spesielt om det vi ikke skriver om, sier hun.

OPTIMISTISK: Sjefredaktør Trond Haakensen kjenner seg trygg på at Tora Lind Berg vil gjøre en god jobb som konstituert nyhetsredaktør.

Sjefredaktør Trond Haakensen kjenner seg trygg på at nyhetsproduksjonen er i de beste hender.

– Jeg vil benytte anledningen til å takke Preben for en kjempegod jobb gjennom alle årene i avisa, og de siste årene som nyhetsredaktør. Jeg ønsker han lykke til i vår samarbeidsavis, VG. Tora kommer til å fungere helt utmerket. Hun har gjort en kjempegod jobb som politisk redaktør, sier sjefredaktøren.