I dag kan man bare betale med kontanter, periodekort eller verdikort på bussene i Tromsø. På Troms fylkestrafikks hjemmesider står det at mobil betaling skal innføres i løpet av 2014.

Troms fylkestrafikk har nå et anbud ute for leverandører med frist på 20. januar. Etter dette vil Troms fylkestrafikk skrive kontrakt med leverandøren med det beste tilbudet, i følge Kurt Bones, direktør i Troms fylkestrafikk.

– Fristen for å sette mobilbetalingen i bruk er senest 1.juli, sier Kurt Bones.

Han forteller at etter de i løpet av februar får skrevet kontrakt vil de hive seg rundt og få systemet opp.

– Mobilbetaling på buss har slått godt an der det har blitt tatt i bruk. Det er et godt tiltak for de reisende, og i Oslo er dette blitt populært, sier Bones.

Han mener dette vil bidra til at kontantbruken på bussene vil falle mye, noe som kan føre til mindre ran på bussene.

– Jeg håper det går så fort som mulig å få dette i bruk, sier Kurt Bones.

Ønsker tilbudet velkommen

– Det har vært snakk om dette tilbudet lenge. Dette er et prosjekt som fylkeskommunen utfører og som vi ser fram til at skal skje, sier driftssjef i Nobina Magnar Nilssen.

Han mener det vil bli lettere for passasjerer og bidra til mindre kontanter på bussene, og Nobina ønsker tilbudet velkommen på bussene deres.

– Mobilen brukes jo til alt mulig. Man passer godt på telefonen og har den med seg hele tiden, så det er en god mulighet for å kjøpe bussbillett, sier Nilssen.

Han forteller at den mobile løsningen vil ikke erstatte bruken av busskort eller kontanter, men heller fungere som et tilleggstilbud.

– Jeg vet at fylkeskommunen har hatt noen forsinkelser, men hvis prosjektet funker bra så er det verdt de ventemånedene, sier Magnar Nilssen.

FÆRRE RAN: Kurt Bones mener mobilbetaling vil bidra til mindre kontanter på bussene. Dette kan føre til færre ran, mener Bones. Foto: Nobina