– Jeg vet ikke helt hvordan jeg har fått det til, men jeg har improvisert litt, så tegningen har blitt til etter hvert som jeg tegnet, sier Edvard Lian Losvik (12) om kunstverket verksstedsansvarlig Pia Mathea Leine hjelper ham å skrive ut.

Hver første søndag

Verket, som inntil videre har fått tittelen «Uten navn», blir nok å pryde veggen hjemme. Men har den unge kunstneren funnet sin uttrykksform?

– Ja, jeg har nok det. Jeg kunne lite om tegning på iPad før i dag, men det har vært morsomt å lære hvordan man gjør det, sier Lian Losvik.

Søndagens kunstverksted er en del av Nordnorsk Kunstmuseums søndagsverksted for barn som arrangeres hver første søndag i måneden.

– Vi blir å arbeide med iPad i tiden fremover, men temaet blir å variere. Til neste verksted planlegger vi noe juleinspirert, sier Leine som selv er utdannet kunstner fra Kunstakademiet i Tromsø.

Litt juks

– Det er kjempemorsomt å jobbe med barn, De er nysgjerrige, lekne og har lyst til å lære. Dessuten er det interessant å møte de yngre med det tekniske. Dette kan de!, sier Leine

Mens de aller minste har gått over til mer tradisjonelle kunstformer, det vil si tegning på ark, så finner vi lenger ned på bordet de to unge iPad-kunstnerne Naima Rashidi (11) og Frida Lovise Mogård (11). De arbeider med det som fremstår som selvportrettene sine.

– Vi har jukset litt, sier Mogård

– Vi tok bilde på iPaden, og gikk deretter inn på appen for å lage en tegning av bildet, forklarer Rashidi.

Men deretter har de helt tydelig gjort bildene til sine egne.

Kreativ

– Det er så mange muligheter med iPaden og så mange forskjellige måter man kan bruke kreativiteten sin på, fortsetter Rashidi.

Hun tror imidlertid ikke at det er kunstner han skal bli, til tross for at hun allerede har sitt eget staffeli stående hjemme.

– Det bruker jeg mest bare for å være kreativ, sier hun.

– Men nå kan vi være kreative på vår egen måte med teknologi, skyter Mogård inn.

Hun ser mange fordeler med kunst på iPad fremfor staffeli.

– Med maling så må man forberede seg grundig, maler man feil må man male over og til slutt må man vente på at malingen tørker. Med iPaden er det to tastetrykk, også kan man lage kunst, avslutter Mogård.

Se hvordan Edvard Lian Losviks tegning ble til på itromso.no.

PYNTER PÅ SEG SELV: Frida Lovise Mogård (11) pynter på selvportrettet sitt. Foto: Marius Fiskum
ENTUSIASTISKE: Museumslektor Kristin Løvås og kunstner Pia Mathea Leine fryder seg like mye som ungene. Foto: Marius Fiskum
PYNTER PÅ SEG SELV: Naima Rashidi (11) dekorerer selvportrettet sitt. Foto: Marius Fiskum
LEI AV TEKNOLOGIEN ALLEREDE: Ellen Jackson (6) og Hanna Jackson (4) har gått over til en mer analog uttrykksform. Foto: Marius Fiskum
ANALOG OG DIGITAL: Edvard Lian Losvik (12) viser fram kunstverket sitt. Foto: Marius Fiskum
KUNSTVERKSTED: Store og små koste seg på søndagsverkstedet for små kunstnerspirer. Foto: Marius Fiskum