Det amerikanske rederiet betaler nå tilsammen 2,3 milliarder kroner, inkludert gjeld på vel 1,4 milliarder kroner, for det Troms-baserte rederiet Troms Offshore Supply, skriver Dagens Næringsliv i dag.

Når Tidewater nå kjøper Troms Offshore Supply får de norske offshoreshipsselskapene en av de virkelig gigantene inn som konkurrent om oppdragene på norsk sokkel.

Hold deg oppdatert på lokale nyheter. Følg iTromsø på Facebook!

- Veldig stor dag

- Det er en veldig stor dag, og en enormt stor anerkjennelse, for alle som jobber i Troms Offshore at et slikt selskap ønsker å ta over. Nå går vi over i en helt ny fase. Det blir utrolig spennende for oss, sier konsernsjef Mårten Lunde i Troms Offshore til Dagens Næringsliv.

Det amerikanske rederiet med hovedkontor i New Orleans er det største offshoreskiprederiet i verden med en flåte på 300 skip.

Det er i all hovedsak store forsyningsskip, såkalte psv´er, som har vært satsningsområdet for Troms Offshore Supply.

2. kvartal

Rederiet eier i dag fem store forsyningsskip og har ett skip under bygging. Geografisk er det nordlige Norskehavet, Barentshavet Storbritannia og Grønland hovedsatsningsområder.

Transaksjonen forventes gjennomført i løpet av 2. kvartal 2013 avhengig av godkjenninger fra relevante myndigheter, skriver selskapet i en pressemelding.