I den siste tiden har det vært en rekke av saker der byggeplasser i Tromsø og omegn har blitt ranet for store verdier. For bare et par uker siden fikk eksempelvis PEAB (Bjørn Bygg) frastjålet vinduer fra et byggeprosjekt i et borettslag på Håpet.

– Det har vært stille i mange år fram til nå. Men i det siste har vi hatt flere slike tilfeller. Hvor mye i verdier som er borte og hvor hyppig, vet jeg ikke. Men vi har særlig hatt problemer med et prosjekt vi har ute på Brensholmen, sier Arild Østgård, daglig leder i Bjørn Bygg AS.

Sikrer seg bedre

Det er flere år siden sist man hadde en slik bølge i Tromsø. Og etter de siste tyveriene har de nå tatt grep og sikret seg bedre.

– Vi låser våre verktøy inne i containere som det skal mer enn et brekkjern til for å få opp. Så vi er brukbart sikret, forteller Østgård.

Han påpeker også at nå som høstmørket sniker seg frempå er det ekstra viktig med god sikring.

– Det er åpenbart at det er lettere å få med seg ting i mørket. Så vi må være obs på at dette kan skje da det har vært en tendens hos oss i sommer og i høst.

– Fullstendig uakseptabelt

De nylige tyveriene er lite populære.

– Det er jo mulig å få med seg verktøy med verdier for flere hundre tusen kroner. Så det er klart at dette ikke er noe vi liker. Det er ubehagelig og fullstendig uakseptabelt, sier Østgård.