Siden 2009 har bedrifter i Tromsø blitt hedret for miljøengasjement med kåringen «Tromsøs grønne bedrift».

Prisen ble delt ut mandag formiddag i kontorene til Fremtiden i våre hender Nord (FIVH Nord). FIVH leder nettverket som heter «Grønt nettverk», der hele 19 bedrifter nå er med.

El-biler ble et populært samtaleemne rundt bordet — noe som ikke er så rart ettersom Tromsøs grønne bedrift 2013 kun bruker el-biler.

Fornybar kraft

Markedsdirektør, Stig A. Hanssen, i Ishavskraft AS sier at de er stolte over å få tittelen «Tromsøs grønne bedrift 2013».

– Vi setter stor pris på utmerkelsen. Vi vet hvor viktig det er å være oppmerksom på miljøet, og det er viktig å gjøre handlinger som er gode for miljøet. Vi selger kun fornybar kraft fra sol, vann og vind. Det er nok flere kraftselskap som gjør det, men det er ytterst få som kan si at det er kun det de selger, og ingenting annet, men det kan vi smykke oss med, sier Hanssen.

Innsats

Svein Gunnar Karlstrøm, daglig leder i FIVH Nord, forteller at Ishavskraft har gjort en stor innsats for miljøet og lokalsamfunnet ikke bare i Tromsø, men flere plasser.

– Vi ser den store innsatsen Ishavskraft gjør når det kommer til miljø. De kjører kun el-biler, og er et kraftselskap som ønsker å selge minst mulig kraft, sier han.