Like etter klokken 15.30 var blant annet ordføreren, fylkesmannen og flere andre samlet i kantinen på Rådhuset for å dele ut påskjønnelser fra Carnegie heltefond til personer som har utført heltegjerninger i Tromsø.

Plutselig  ramler en av de som er til stede under overrekkelsen om og går rett i gulvet. Dette melder iTromsøs reporter på stedet.

Kom med hjertestarter

Dette resulterer i at flere begynner å rope etter en hjertestarter, blant annet  involverer ordføreren seg i dette, og starter jakten på en hjertestarter på Rådhuset.

Ordenssjef Tor Einar Eilertsen i politiet var tilstede da dette skjedde for å motta en av utmerkelsene. Han tok kontakt med ambulanse og opprettet kontakt med politiet og sørget for å hente en hjertestarter fra politistasjonen før ambulansen kom til rådhuset.

Lykkelig utgang

Ambulansepersonell kom i gang med gjennoplivning før mannen så ble brakt til UNN. Ordfører Jens Johan Hjort opplysert til iTromsø at det trolig har gått bra med mannen.

- Dette vil trolig få en lykkelig utgang. Vedkommende er kommet til bevissthet og snakket til meg. Det er jo et paradoks at noe slikt skjer i en sammenheng som dette, sier Hjort.

Utdelingen fortsetter som planlagt.