- Nå har vi fått på plass 1.650 meter med fortau langs Evjenveien, i tillegg til gatestein, gatelys og nytt vann- og avløpssystem enkelte steder, forteller byråd for byutvikling, Britt Hege Alvarstein.

Planen var i utgangspunktet at mesteparten av anleggsarbeidet i Evjenveien ved Troms Kraft skulle vært ferdig til skolestart høsten 2012, mens hele prosjektet skulle ha stått ferdig i fjor høst, har prosjektleder ved Eiendom i Tromsø kommune, Asle Ræder, tidligere uttalt til iTromsø.

- Store utfordringer

Mye av forsinkelsene skyldes ifølge Alvarstein utfordringer som kommunen ikke hadde mulighet til å forutse.

- Vi har hatt store utfordringer fordi entreprenøren for prosjektet, Antek, gikk konkurs i fjor høst. Dermed måtte vi gå en helt ny runde med å legge ut prosjektet på anbud. En slik prosess tar tid, da vi måtte få på plass dokumentasjon på hva som var gjort, slik at både kommunen og den nye entreprenøren, Roald Madsen, hadde ryggen fri. Dermed gikk det godt og vel et halvt år før den nye entreprenøren var i gang med å sluttføre arbeidet her, forklarer byråden.

Hun legger derfor ikke skjul på at beboerne i området har vært stilt overfor en kraftig tålmodighetsprøve.

- Tidvis har det ikke sett ut i Evjenveien med grus og veistøv. All ære til folk her som har vist en fantastisk tålmodighet med et prosjekt som har tatt tre år, til tross for at det i utgangspunktet skulle ha tatt under halvparten av tiden, påpeker Alvarstein.

Trygg skolevei

Nå som prosjektet endelig er ferdigstilt, håper byråden at så mange barn som mulig vil gå til skolen.

- Vi har nå fått en trygg og god vei for ungene, som jeg håper at flest mulig benytter seg av, sier Alvarstein.

Hun får støtte fra FAU-leder ved Tromsdalen barneskole, Lena Evensen, som selv har to gutter som går på skole der.

- Vi har sett at en god del elever blir kjørt til skolen, noe som er med på å skape kaos i skolegården. Dette kunne vært unngått. Jeg håper nå at flere vil benytte seg av muligheten til å gå til skolen, forklarer Evensen før hun legger til:

- Nå håper jeg kommunen fortsetter å bygge ut andre veier her i Tromsdalen også.

Skryt til kommunen

En av dem som benyttet seg av fortauet langs Evjenveien tirsdag formiddag, var Lars Loor. Han var på vei til sentrum for en kafétur sammen med svigerdatteren sin, Camilla Fredheim, og barnebarnet Linnéa Fredheim Elstad (14 mnd).

- Det har blitt kjempefint her nå, selv om det har vært et "sirupsopplegg". Nå har det imidlertid blitt veldig flott, sier Loor.

- Greit nok at dere politikere gjør mye rart, men dette prosjektet skal dere ha skryt for, sier Loor til Alvarstein.

Totalt har anleggsarbeidet kostet kommunen 28 millioner kroner.

FAU-leder ved Tromsdalen barneskole, Lena Evensen, håper flere barn nå vil gå til skolen.