– Alle er i fin form, sier skipper Sigmund Kaplanski om bord i redningsskøyta «Erik Bye» til Tidens Krav klokken 22.50 lørdag kveld.

Redningsskøyteskipperen forteller at fiskebåten «Leif Roald» hadde rundt 45 grader slagside da redningsskøyta kom fram.

– Mannskapet har fortalt at de raskt skjønte at de måtte forlate båten etter at den gikk på skjæret. Den tok inn vann og la seg over på siden. Alle hoppet i sjøen, og kom seg etter hvert om bord i redningsflåter, sier Kaplanski.

Registert i Tromsø

Ifølge Fiskeridirektoratets fartøyregister er "Leif Roald" registrert hos eiere i Tromsø. Også en tipser opplyser at fiskeskøyta er registrert i Tromsø.

Etter medlingen om havarioet ble det sendt ut luftambulanse over stedet.

– Et Sea King-helikopter er bare minutter unna, så vi har rimelig god kontroll på situasjonen, sa pressetalsmann i Hovedredningssentralen Sør-Norge, Einar Knudsen til VG klokken 22.25 lørdag kveld.

Ti minutter senere skal alle ni personene ha kommet seg trygt opp av vannet.

Kjølen i været

Ifølge politiet er det ikke store mengder olje om bord i havaristen, som natt til søndag ligger med kjølen i været etter å ha gått på skjæret.

- Alle ni er gjort rede for. De fraktes nå inn til Kristiansund i to båter. Redningsskøyta "Erik Bye" har tre mann om bord,  og en supplybåt som kom seg til, har seks mann, sa Knudsen til Tidens Krav lørdag kveld.