Har du en fet bil eller kjenner du noen som har det? Send tips til 2399 med kodeord it bil eller e-post til bil@itromso.no!

Siden han var liten har Tom Espen Pedersen (36) hatt en drøm. Drømmen har vært å én dag få kjøre det ultimate fra tysk bilindustri – Porsche.

I dag er guttedrømmen blitt reell. Pedersen, kjent tromsømusiker i blant annet Englebarn og Hangface, er veldig fornøyd med å daglig kunne sette seg inn i en Porsche 911.

– Dette er siste generasjon av de luftkjølte Porschene. Det var det jeg ville ha, sier Pedersen.

Les mer om vår fet bil-konkurranse!

Ikke så interessert

Bilen kjøpte han på forsommeren i fjor – sørpå.

– Jeg har bestandig drømt om Porsche siden jeg så dem i bilbladene til onkelen min og så filmen ”Bad Boys”, der en Porsche var med. Jeg brukte også å tegne Porscher, så det har vært en ordentlig guttedrøm å eie én, ja.

Pedersen driver egen butikk på Nerstranda og er klar over at å kjøre Porsche er et statement.

– Det er mange som sier ”Wow, du kjører Porsche. Du må være rik”. Men jeg er bare en fattig musiker. Det er biler som koster langt mer enn denne, sier Tom Espen.

Han går langt i antyde at han egentlig ikke er spesielt interessert i biler.

– Nei, jeg er ikke det. Jeg kan ingenting om det tekniske på bilene og interessert i andre biler er jeg heller ikke. Det er Porsche som gjelder, sier bileieren, som også har eid en 944.

De andre bilene vi har presentert så langt i konkurransen Tromsøs feteste bil 2014:Pontiac Firebird l Willys Jeep l Ford Escort RS 2000

Uforandret

En av de tingene Pedersen, opprinnelig fra Kåfjord, liker med Porschene er at man har beholdt mye av designet i mange år.

– Opp til rundt 1998 var det nesten uforandret både inni og utenpå. Dashbordet har for eksempel vært tilnærmet uforandret siden sekstitallet. Jeg har sansen for den retro-feelingen, sier Pedersen. Med en Porscheforhandler i Tromsø er det ikke så komplisert med tanke på service. Og Porsche-miljøet i byen vokser.

– Ja, det gjør det. Det er en del som kjører Porsche i Tromsø sier Pedersen.

– Du har drømmebilen nå?

– Så godt som. Det eneste måtte være om jeg fikk tak i turboversjonen ...

KJØRER SVART: Tom Espen Pedersen poserer sammen med sin 911 Porsche – drømmebilen til 36-åringen.
HERLIG HEKK: En Porsche 911 ser like bra ut bakfra som forfra.
VELKJENT: Fronten til Porsche 911 er blant de mest ikoniske i bilverden. Foto: Kent-Einar Myreng