Til tross for at sola skinner i Ishavsbyen, er det foreløpig ikke særlig varmt. Slik vil det nok holde seg i dagene fremover, sier vakthavende meteorolog Tore Vassbø ved Vervarslinga for Nord-Norge.

Les også: "Folkehav på Skarven"

- Akkurat nå ser det ganske bra ut, og de nærmeste dagene blir det som nå. Jevnt over vil det bli ganske mye sol, sier Vassbø.

Varmere til uka

Temperaturen vil ligge på rundt 13-14 grader de nærmeste dagene, og det karakteriserer meteorologen som noe varmere enn hva det har vært. Til uka ser temperaturen derimot ut til å stige litt.

Les også: "Nå blir været bedre og bedre"

- Det ser ut til at det blir varmere, ved at vi får varmere luft fra sør-øst,  sier Vassbø, som tror at temperaturen kan komme opp mot 20-tallet i løpet av neste uke.

Les også: "Nå er værkartet snudd opp ned"

- Den kjølige værtypen ser ut til å slippe litt, sier meteorologen, som tror mange vil være glad for at været nå ser ut til å bli mer sommerlig.

Litt under normalen

Selv om de siste ukene har vært kalde her i Tromsø, minner meteorologen om at den første halvdelen av juni var preget av varme dager. Vassbø er forsiktig med å si noe om juni totalt sett, men tror utifra de målingene Meteorologisk institutt har gjort at måneden totalt sett ligger litt under normalen.

- I de første 12 dagene i juni var det varmere enn normalt, og de neste 12 dagene var det kaldere enn normalt, så årets junimåned havner nok kanskje litt under normalen totalt sett, avslutter Vassbø.