Tradisjonen tro startet speidertoget utenfor speiderhuset i Petersborggata klokken 07.00. I år var ikke værgudene helt på deres side, med overskyet og regn.

Da gikkr turen først til statuen av Kong Haakon VII hvor Alvhild Yttergård talte. Deretter gikk toget som var på om lag 100 speidere i tillegg til flere politikere og andre representanter, deriblant ordfører Jens Johan Hjort.

Her er 17. mai-programmet!

Turen gikk videre til Stortorget hvor tidligere ordfører  Arild Hausberg talte ved fangst- og fiskemonumentet, for å minnes alle dem som har mistet livet på havet.

Deretter tok toget veien til Prostneset og jødemonumentet. Her var det de to skoleelevene Frida Malnes Pettersen og Tobias Lium Sørensen som talte, for å minnes de seks millioner jødene som mistet livet under 2. verdenskrig.

På Roald Amundsens plass talte Gunnar Sætra ved statuen av Roald Amundsen for å minnes mannen som forsvant da han i 1928 la ut på sin siste ferd, som han aldri returnerte fra.

I Bankgata ble Gestapos ofre minnet, og ved domkirkeparken talte Erik Eldjarn ved minnetavlen over krigens falne.

Toget endte på Rambergan.

MINTES DE SOM MISTET LIVET: Arild Hausberg talte ved fangst- og fiskemonumentet for å minnes dem som mistet livet på havet. Foto: Jonny Hansen
HEDRET AMUNDSEN: Gunnar Sætra talte ved statuen til Roald Amundsen. Foto: Jonny Hansen