Det er nettstedet enkeloppstart.no som har arrangert konkurransen som jakter på folkets gründer i Norge. Gjennom flere nominasjonsrunder der man kan stemme frem sin favoritt trekkes det en heldig vinner av 100.000 kroner i november. Blant deltakerne er tromsømannen Andreas Nilsen.

– Jeg fikk en telefon om at jeg var nominert, og det synes jeg selvfølgelig er kjempeflott. Det viser at konseptet vårt har truffet og at vi gjør ting riktig, mener Nilsen.

Hjelp av Hjort

Selv har han mobilisert venner og kjente for å sanke stemmer, og mannen bak elgkonseptet har til og med fått uventet hjelp fra en slags navnebror.

– Ordfører Jens Johan Hjort har også mobilisert folk til å stemme på oss, og det setter jeg stor pris på. At Hjort hjelper elg skulle jo bare mangle, spøker Nilsen.

Selv hadde han ikke hørt om konkurransen før han ble nominert, men nå har han fått blod på tann.

– Vi ligger godt an til å vinne delfinalen, og det er klart at man gjerne vil gå hele veien når man først er med, sier Nilsen.

Døråpner

Han holder selv mange foredrag om å starte en vellykket bedrift, og håper at en eventuell pris skal sette enda mer fart på sakene.

– Vi har bygd oss opp i Tromsø på kort tid, og tanken er jo å utvide videre i resten av landet. Prisen som folkets gründer kan jo absolutt være en døråpner, mener Nilsen.