I januar ble det kjent at Pellerin, som eier hele Storgata 25 og Strandgata 5, 7 og 9, ikke ville fornye leieavtalen med Shell grunnet egne planer for kvartalet. Lørdag stenger den 45 år gamle bensinstasjonen for godt.

- Leieavtalen går ikke ut før 1. august, men 31. mai legger vi ned driften, opplyser Daniel Twistmaker ved Shell-stasjonen.

River i sommer

Ifølge Twistmaker vil Shell bruke sommermånedene på å rive stasjonen, fjerne tankene og rydde opp etter seg.

- Som er av Shell vil forsvinne på de to månedene, sier han.

Medarbeideren forteller at enkelte av de ansatte opplever stengingen som veldig leit, mens andre  allerede har begynt å komme seg videre til annet arbeid.

- Så er det noen som vil fortsette i Shell. Disse har blitt tildelt andre plasser i konsernet, forklarer han.

Twistmaker en av de sistnevnte. I  juni begynner han i ny jobb på Shell-stasjonen i Balsfjord.

- Det blir litt rart å flytte fra en by på over 70.000 innbyggere til en plass med omtrent 5.500 mennesker, men det tror jeg skal gå bra, forteller han.

- Surrealistisk

Twismaker opplyser at flere kunder, i løpet av de siste dagene, har bemerket seg tomme butikkhyller og mangel på aviser ved stasjonen.

- Jeg tror ikke så mange har fått med seg at vi stenger snart, men noen har allerede vært innom med kake for å ønske oss farvel og lykke til videre, sier han og fortsetter:

- Vi har fått høre mange flott historier fra de eldre stamkundene som har benyttet seg av stasjonen siden den åpnet. De forteller om når de brukte å være innom med mopedene sine. De har brukt stasjonen i alle år, og nå vil den plutselig ikke være der lengre. Det er flere som sier det er surrealistisk.

Store planer

Administrerende direktør i Pellerin, Kenneth Bless, forteller at de ikke valgte å fornye kontrakten med stasjon selv om Shell ønsket å være lengre.

- Det passet ikke i inn i planene våre for kvartalet. Vi holder på å lage en masterplan for våre eiendommer i området, og samtidig har vi et større prosjekt på tomten, sier han.

Bless forteller at de i første omgang vil fokusere på utvidelse og fornyelse av Matservice, som en del av prosjektet.

- Vi går fram trinnvis. Alt over plan én krever regulering, noe som tar tid, forklarer han.

Til Byavisa Tromsø, sier Bless at de tenker at kvartalet de eier skal inneholde kultur, boliger, kontorer og restaurant.

- Vi vil ha et variert innhold i miljøet. Vi tenker stort, konstaterer han.