– I Troms har vi noen særskilte utfordringer, særlig på grunn av situasjonen med hyppige snøskred. I løpet av de siste ti årene har 18 personer omkommet i Troms som følge av snøskred. Ser vi tilbake på den siste tiårsperioden har 23 mennesker mistet livet. Dette er et svært høyt antall, forklarer stabssjef Kurt Pettersen.

Flink til å informere

I fjor var det én person som omkom i snøskred i Troms. Langt flere var imidlertid involvert i snøskred rundt omkring i fylket.

– I 2014 fikk vi inn 47 skredmeldinger. At dette bare resulterte i 14 aksjoner der vi så oss nødt til å rykke ut, skyldes at folk var flink til å ringe inn og melde ifra, påpeker stabssjefen.

– Håper de fortsetter

At publikum tok kontakt med politiet for å informere om at det hadde gått et snøskred, selv om ingen var tatt av skredet, mener Pettersen er kjempeviktig.

– Jeg håper at folk fortsetter med å melde fra om slikt. Det gjør at vi slipper å rykke ut på unødvendige oppdrag, og på den måten kan bruke ressurser i de tilfellene der det virkelig er nødvendig, forklarer stabssjefen hos Troms politidistrikt.

TAKKER PUBLIKUM: Stabssjef Kurt Pettersen.