I fjor ble Polaria Music Fest arrangert på Stortorget, etter mye trøbbel med å finne konsertarena. Egentlig skulle festivalen hete Polaria Music Fest – And the hidden secrets of the Barents sea, og foregå i de gamle Mack-lokalene hvor sjakk-OL ble arrangert. En måned før festivalen skulle skje, fikk de beskjed om at de måtte finne en ny plass å arrangere festivalen. Med hjelp fra kommunen, fikk de innta Stortorget.

– I fjor hadde vi det navnet siden vi egentlig skulle være i Mack-hallen, og være «under vann». Vi måtte jo raskt flytte, så vi beholdt halve navnet og flyttet til Stortorget. Vi fant ut at det funket veldig bra å være der, og vi har lyst til å videreføre det i år, samt gjøre festivalen større, sier Katrine Blom, kommunikasjonsansvarlig og medarrangør av RakettNatt.

Festivalen vil arrangeres 28. og 29. august i år.

Velplanlagt

Blom forteller at årets festival vil være mer velplanlagt enn i fjor.

– Vi har valgt å skifte navn fordi vi har lyst til å ha et navn som har en tilhørighet til Tromsø sentrum. Det skal være en urban festival, sier Blom og fortsetter:

SE OGSÅ: Se bildene fra fjorårets festival her!

– Vi valgte å bruke Raketten, en liten kiosk som nå skal lage en stor fest. Det er jo en liten sjarmør som står der på Stortorget, så man kan godt gjøre litt stas på den, sier Blom.

Og kiosken er også en visuelt gøyal sak å jobbe med, mener hun.

Flere artister

Tirsdag morgen avslører RakettNatt at Röyksopp skal spille under festivalen.

Andre artister som er kklare er kritikerroste Highasakite, som nylig vant to Spellemannpriser.

– I fjor hadde vi en måned å planlegge festivalen på, så det er veldig artig å ha bedre tid i år. Jeg vet at Tromsø trenger en ordentlig byfestival, og slutten av august er en fin tid å arrangere festival, sier Katrine Blom.

Hun forteller at de vil få til en helhetlig opplevelse, og at de vil bruke visuelle virkemidler til å gjøre Stortorget om til en ordentlig festivalarena.

– Akkurat hva som gjøres er fremdeles uvisst, men vi har noen gode ideer, sier Blom.

I tillegg vil festen sannsynligvis flyttes inn på Kulturhuset etter midnatt.

– Det blir en del artister til sammen. Akkurat hvor mange det blir har vi ikke noe tall på nå, men vi har noen artister på lur, sier Blom.