Det katastrofale jordskjelvet som rammet Nepal forrige lørdag har kostet over 4.400 menneskeliv. Tirsdag uttalte statsministeren i landet at han frykter at så mange som 10.000 menneskeliv kan være tapt.

I Tromsø er det omkring 100 mennesker fra Nepal og de fleste er studenter. Clarion hotel The Edge har syv ansatte fra Nepal og alle er rammet på en aller annen måte.

– Det er en stor tragedie. Dette er et land hvor husene ikke var bygget for å tåle jordskjelv og hos oss har to av de ansatte mistet sine hus, sier hotelldirektør ved The Edge, Øyvind Alapnes.

– Vi på hotellet har kjent denne katastrofen ekstra godt på kroppen. Det er vanskelig å høre de ansattes versjon hvor de forteller at det er veldig vanskelig å være i Tromsø nå, legger han til.

Eksklusivt

Dette er en av grunnene til at The Edge nå har sparket i gang en veldedighetsauksjon i samarbeid med Mediehuset iTromsø, Norwegian og Clarion Hotel Royal Christiania.

På hjemmesiden til veldedighetsauksjonen får du en oversikt over hva du kun by på. Du kan by på en pakke for 12 personer der kjøkkensjefen på The Edge tar med seg råvarer og tilbereder middag for opp til 12 personer hjemme hos deg.

Trykk her for å komme inn på hjemmesiden til veldedighetsauksjonen.

– Dette er nok en pakke som ville kostet nærmere 15.000 kroner. Jeg håper bedrifter også kan legge inn bud på dette. De sitter gjerne på flere midler enn privatpersoner, forklarer Alapnes.

Inspirasjon til giverglede

Du kan også få en «pakke» med weekend på The Edge, middag for to på Hildr Gastro Bar og konsert med Arve Tellefsen. En weekend i Oslo med flybilletter til to fra Norwegian og suite fra Clarion Hotel Royal Christiana. Samt en treretters middag for fire personer hos Kitchen&Table.

– Du byr på en pakke og jeg håper dette gir inspirasjon til alle i Tromsø til å by, sier hotelldirektøren.

Auksjonen avsluttes førstkommende tirsdag.

– Vi har ikke satt noe mål for hvor mye vi skal få inn, men jeg kan forsikre om at hver krone går til veldedighet, sier han.