Det var nemlig synkende priser hele søndag kveld hos de tre konkurrentene Esso, Shell og Statoil.

Rundt klokken 18.00 i kveld lå bensinprisen på Esso Tromsdalen på 13.78 kroner, mens på Statoil Nansenplass og Shell lå prisene på henholdsvis 13.92 og 13.80 kroner. Dette skal ha medført stor aktivitet hos de ulike bensinstasjonene.

Også dieselprisen skal ha vært relativt lav.

Grunnet konkurranse

– Lokal konkurranse er det eneste svaret jeg kan gi på det, sier assisterende informasjonsdirektør i Esso, Eirik Hauge.

Forklaringen på kveldens prisnedgang er ikke en annen hos kommunikasjonsrådgiver i Shell, Alice Bergfall.

– Jeg er litt usikker på om det har skjedd noe den siste tiden som gjør at det er sånn, det må jeg dobbeltsjekke. På generelt grunnlag er det likevel vanlig at dette skjer i større byer med konkurranse som hovedårsak. I det siste er det dessuten enkelte byer hvor det har åpnet nye stasjoner, noe som naturlig nok bidrar til prisfall grunnet økt konkurranse, sier Bergfall.

Og at det ofte kan lønne seg å fylle tanken på søndager i Tromsø, er i seg selv ikke noe nytt.

– Man kan jo si at kjøpemønsteret til forbrukeren kan skape ulike nokurransesituasjoner i markedet, forteller Bergfall.

Uvanlig lavt

Ifølge kommunikasjonsdirektør Pål Heldaas har Statoil AS Tromsø årets laveste bensinpriser akkurat denne kvelden.

– Det er ikke noen spesiell grunn til det, bortsett fra at det er stor konkurranse i Tromsø. Vi opererer med listepriser og setter en pris som vi mener er riktig for å dekke ulike kostnader, og så gjør man selvsagt små justeringer i forhold til hverandre, forklarer Heldaas.

Han kan fortelle at nedjusteringen på bensin er på 2.29 kroner, mens den på diesel er 2.02 kroner under satt listepris. Det er uvanlig mye, sier han.

– Forrige helg hadde vi ennå et slikt prisfall, da var diesel på 12.95 kroner, nå er det på 12.69, så der var det faktisk billigere forrige helg, sier Heldaas.

Prisene på drivstoff går i såkalte «lønns-pris-spiraler» , og i tillegg er det ikke uvanlig at de ulike selskapene holder øye med prismastene hos konkurrentene.

– Man må følge med på hverandre, og noen ganger bestemmer man seg for å ta i mer enn vanlig. Hva som har utløst det denne gangen er det derimot vanskeligere å si noe om - Tromsø har flere kjeder som konkurrerer mot hverandre, og det lar seg merke, forteller Heldaas.