SENTRUM: - Jeg kan bekrefte at avgjørelsen er tatt, sier supermegleren som i fjor omsatte boliger for over en halv milliard kroner.

Før jul gjorde Norstrøm det kjent at hun umiddelbart avsluttet sitt engasjement i Privatmegleren hvor hun også er en av eierne. I ettermiddag tok hun avgjørelsen etter å ha blitt enig med banken.

Må avvente

Norstrøm vet ikke når hun kan begynne i sin nye jobb. Det skyldes blant annet at hun må påregne karantene i forbindelse med overgangen.

Ifølge daglig leder i Privatmegleren, Jon Rye-Holmboe, er det normalt at en megler må avvente oppsigelsestiden før han eller hun kan påta seg nye megleroppdrag.

- Det spesielle i denne saken, er at Ruth Norstrøm - i likhet med meg - er en av fire eiere i driftsselskapet Nansenplass Eiendomsmegling AS. Hennes aksjepost er på rundt 30 prosent. Dette er papir hun ikke kan beholde som DNB-sjef, mener Rye-Holmboe.

Knappe to år

Det er bare to år siden Ruth Norstrøm kom tilbake til sin nåværende arbeidsplass. Det skjedde etter en periode i utviklingsavdelingen til utbygger Terje Johansen.

Som sent som i 2015 havnet tromsøkvinnen helt i toppen i Privatmegleren-systemet etter å ha solgt hus og leiligheter for over 550 millioner kroner. I DNB Eiendom blir det utvilsomt mer administrasjon for Norstrøms vedkommende.