Østgård ble tatt på fersken av politiet da han kjørte i 117 km/t i en 70-sone ved Reinen i 2013. Han ble dømt for forholdet til 16 dagers fengsel med utsatt fullbyrding, 11.000 kroner i bot og han mistet førerkortet i syv måneder.

Dette kostet han også jobben som mekaniker i SAS` bakkeutstyr på Langnes. På grunn av dommen fikk han ikke sikkerhetsklarering fra Luftfartstilsynet, noe han må ha for å være i jobben.

Forskriften han vurderes opp imot åpner for å gi dispensasjon dersom resultatet blir åpenbart urimelig. Derfor klaget Østgård på vedtaket, men 13. februar i år avslo Samferdselsdepartementet klagen.

– Alvorlig

Samferdselsdepartementet mener at det ikke er rom for å gi dispensasjon i denne saken.

– Hensikten med forskriften er å bidra til sikkerhet i luftfarten. Bestemmelsene i forskriften er derfor strenge, og praktiseres konsekvent. Når man er domfelt for å ha kjørt 117 km/t i en 70-sone, er det et forhold som er så alvorlig at vi ikke gir dispensasjon. Det er mulig i enkelte tilfeller å få dispensasjon for overtredelser, når forholdet er av bagatellmessig art. Nesten 50 km/t over fartsgrensen er ikke et slikt forhold, opplyser Samferdselsdepartementet i en kommentar til iTromsø.

– Ikke mer å gjøre

Østgård er ikke overrasket over svaret Samferdselsdepartementet gir iTromsø om saken hans.

– Dette svaret har jeg fått før, så jeg er slettes ikke overrasket, sier han.

– Hva vil du gjøre videre i saken?

– Det finnes ikke noe jeg kan gjøre nå. Jeg har ingen andre instanser å ta saken til når Samferdselsdepartementet har behandlet den, sier Østgård

Fire års karantenetid

I et brev sendt til Østgård i februar i år står det at ifølge forskriften skal betinget fengsel medføre en karantenetid på fire år.

– Departementet kan ikke vektlegge at Luftfartstilsynets vedtak innebærer at du står uten arbeid. Dette er konsekvensen for de fleste som får avslag på søknad om bakgrunnssjekk, står det videre i brevet.